Öne Çıkanlar gündem haber CHP Büyükçekmece Belediyesi sıcak gelişme FLAŞ HABER

Bu haber kez okundu.

Arpaçaylılar Özdemir Polat'ı TBMM de görmek istiyor

Dostluk ve dayanışma öngörüsü ile hareket eden Kars Arpaçay Derneği, Serhat illerini buluşturdu. Serhatlı hemşehrileri bütünleştiren ‘Kaz gecesi’ ise buruk geçti. 10 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybedenler gecede unutulmadı. Depremde yaşamını yitirenlerin anısına mum yakıldı. Küçükçekmece Gölbaşı Davet Salonun’da gerçekleşen gecede Kars, Ardahan ve Iğdır’ı temsilen pek çok misafir yer aldı. Kars Arpaçay'lı sanatçı Aytekin Kemer'de hemşehrilerine yörenin ezgileriyle geceye eşlik etti.


Kars Arpaçay Dernek Başkanı Gündüz Mutlu’nun ev sahipliğile düzenlenen geceye; Kars Arpaçay Dernekler Federasyonu Onursal Başkanı Özdemir Polat, Küçükçekmece Belediyesi Başkan Danışmanı Abdullah Kaya, Kars Arpaçay Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Oruç Oymak, Dünya Iğdır Dernekler Federasyon Başkanı İmdat Atabey, Trakya Rumeli Ve Balkanlar Gönül Birliği Derneği Başkanı Cevdet Ateş, KASİAD Küçükçekmece Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Külekçi, Göle Dernekler Federasyonu Başkanı Eren Küpeli, Halkalı Şöforler Odası Başkanı İbrahim Yılmaz, Darıca Iğdır Tuzluca Ve Çevre Köyleri Dernek Başkanı Kahraman Akdemir Gazeteciler Celal Karaali ve Mustafa Küpeli il ve ilçe siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve hemşehriler katılım gösterdi. 

MUTLU: DEPREM BÖLGESİNDE DERNEK OLARAK YARALARI SARIYORUZ 
Kars Arpaçay Dernek Başkanı Gündüz Mutlu açılış konuşmasında serhat illerini her yıl gelenek haline getirdikleri ‘Kaz Gecesi’ ile buluşturarak dostluk ve dayanışmayı amaçladıklarını vurguladı. Bu sene depremden dolayı burukta bir gece yaşadıklarını söyleyerken Mutlu, yaşanılan felaketten sonra dernek olarak  deprem bölgesine nakdi ve tırlar dolusu erzak yardımı yaptıklarını belirtti. 


POLAT: ARTIK İSTANBUL’DA GÜÇLENMEMİZ GEREKİYOR
Daha sonra Kars Arpaçay Dernekler Federasyonu Kurucusu ve Onursal Başkanı Özdemir Polat, kısa bir konuşma yaptı. Deprem’in yarattığı yıkım ve felakete dikkat çeken Polat, her anlamda birlik ve beraberliğimizi korumak ve genişleterek sürdürmek zorundayız. Özellikle İstanbul metropolünde birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyaç var. Bu temelde derneklerimiz ve onların bağlı olduğu federasyonlarımıza çok önemli görevler düşmektedir” dedi


ORUÇ OYMAK: HER ŞARTTA BİRLİĞİMİZİ KORUMAMIZ ŞART
Kars Arpaçay Dernekler Federasyonu başkanı Oruç Oymak’da yaptığı konuşmada Kars’ın genel anlamda dayanşmaya ve dostluğa verdiği öneme vurgu yaptı. Oymak, konuşmasına şöyle devam etti: Kutsal kaz gecemiz birleştirici gücünü bugün görüyoruz. Kazın olduğu yerde huzur olur diyen Oymak, sözü federasyonun kurulmasında öncü olan Özdemir Polat’a getirdi. Oymak, “Federasyonlarımızın Onursal Başkanı ve bizler için çok kıymetli olan sayın Özdemir Polat’ı artık milletvekili olarak görmek istiyoruz. Kars Ardahan ve Iğdır STK’ları olarak yıllardır maddi manevi yanımızda olan ve her anlamda bizlere öncü olan böylesi bir değerimizi TBMM’de görmek bizlerin hakkı. Sadece bizlere değil serhat şehirlerimize de önemli katkılar ve hizmetler sunacağına inanıyoruz” dedi.  Oymak konuşmasının sonunda Özdemir Polat’ı ‘Ankara’ya gönderme vakti geldi mi’ diye sordu ve bu alkışlarla karşılık buldu.SÜLEYMAN ÇAY- Kent Yaşam Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183