Öne Çıkanlar gelecek temsil başakşehir şamlar tabiat parkı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu

Bu haber kez okundu.

Arnavutköy'de hamsi festivali

. Hadımköy İstasyon Meydanı’nda gerçekleşen festivale Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, Ak Parti Arnavutköy İlçe Başkanı Mustafa Candaroğlu, meclis üyeleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu yıl 8’incisi düzenlenen hamsi festivalinde Karadeniz rüzgârı esti. Halk oyunları gösterisinin ardından kemençe ve tulum gösterisi ile vatandaşlar horona doydu. Karadeniz şarkılarını seslendiren Koliva Grubu sahne alarak vatandaşlara muhteşem bir müzik ziyafeti sundu. 4 ayrı istasyonda, 15 bin kişiye toplam 2 buçuk ton hamsi ikram edildi. Soğuk havaya aldırış etmeden eğlenen vatandaşlar, ikram edilen hamsiden alabilmek için metrelerce kuyruk oluşturdu.

“ASIL AMACIMIZ BİRLİK İÇERİSİNDE OLMAK”

Amaçlarının birlik ve beraberlik olduğunu belirten Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, “Yağmurlu güzel bir gün, vatandaşlarımızın da yoğun bir ilgisi var. Artık geleneksel hale gelen, yöresel lezzetler etkinliklerimizin bir benzerini, hamsi festivalimizi kışın ilk günlerinde Hadımköy etkinlik alanımızda gerçekleştiriyoruz. Bu yıl da yaklaşık 2 bin 500 kilogram hamsiyle 15 bin civarında hemşerimize hizmet etmiş olacağız. Buradaki asıl amacımız yan yana gelmek ve birlik içerisinde olmak. Bugün de bunu gerçekleştirdiğimizi görmek ayrı bir keyif verdi” şeklinde konuştu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183