Öne Çıkanlar kentyaşam gazetesi kurban bayramı kent yaşam gazetesi Büyükçekmece Mehmet Berke Merter; Salgına karşı seferberlik başlatmalıyız

Bu haber kez okundu.

Ardahanlılar'dan depremzedelere yardım

Tüm Türkiye depremin duyulması ile teyakkuza geçerken, İstanbul Ardahan Kültür Evi ve bileşenleri olan Göle Dernekler Federasyonu, Damal Dernekler Federasyonu, Çıldır Dernekler Federasyonu, Hoçwan Dernekler Federasyonu, Posof Derneği, Hanak Derneği, Damal Derneği, Göle Derneği ve Çıldır Derneği harekete geçti.



BÖLGENİN EN BÜYÜK STK ÇALIŞMASI
Deprem bölgesine yardım için bölgenin en büyük STK çalışmasını başlatan Ardahanlılar giyecek, gıda, battaniye, mama, su, hijyen malzemesi, ilaç, ısıtıcı, tüp, yatak, çocuk bezi, kadın pedi, olmak üzere 6 tır dolusu malzemeyle birlikte iki yönetici eşliğinde afet bölgesine ulaştırıldı.

İstanbul Ardahan Kültür Evi ve bileşenleri depremin ilk dakikalarından itibaren tüm sosyal alanlarda yardım kampanyası başlatmasıyla, özellikle nüfusu Esenyurt'ta yoğun olan Ardahanlılar Kültür Evi merkez binasına akın akın malzeme getirildi. Binlerce yardım malzemesinin toplandığı Ardahan Kültür Evi'nde tüm derneklerden kadın, erkek ve gençlerden oluşan ekipler tarafından, gece gündüz gelen malzemeler ayrıştırılarak kolileme işlemi tamamlandı ve 6 tır peş peşe bölgeye gönderildi.



DİĞER STK'LARA ÖRNEK OLDU
İstanbul Ardahan Kültür Evi ve bileşenleri tarafından yapılan bu yardım çalışması bölgedeki diğer dernek ve STK’lara örnek teşkil etti.
Ayni yardımlar dışında yüksek miktarda nakdi desteklerde, bölgede acil ihtiyaç olan malzemeler için kullanılarak, afet bölgesinin yaraları sarılmaya çalışıldı.
Yardım malzemeleri, İstanbul Ardahan Kültür Evi merkezinde toplayarak, bölgeye gönderilmek üzere çalışmalar devam ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183