Öne Çıkanlar kentyaşam gazetesi kurban bayramı Mehmet Berke Merter; Salgına karşı seferberlik başlatmalıyız Nasıl Cevap Verdi kent yaşam gazetesi

Bu haber kez okundu.

Ali Deli’nin ismi bir parka verildi

Esenyurt Belediyesi, Bağlarçeşme Mahallesi’ndeki parka merhum Ali Deli’nin ismini verdi. Üç dönem boyunca Bağlarçeşme’de muhtarlık görevini sürdüren Ali Deli, Esenyurt Belediye meclisinde oy birliğiyle adının verildiği parkta ölümünün birinci yıl dönümünde sevenleri tarafından anıldı. Anma programına Başkan Bozkurt’un yanı sıra Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Kuzgun, İl Dernekler Birliği Başkanı Orhan Onur, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti ve STK temsilcileri katıldı. Başkan Bozkurt ve beraberindekiler törenin ardından merhumu mezarı başında dualarla andı.

“İYİ BİR İNSAN, İYİ BİR YÖNETİCİYDİ”

Anma töreninde konuşan Başkan Bozkurt, “Kırk yılı aşkın bir süredir Esenyurt'ta yaşayan, aslında Esenyurtlu olan bir kişi, iyi bir insan. Geçmişte farklı siyasi eğilimlerde olmamıza rağmen hiçbir zaman nezaketini kaybetmemiş; aynı toprakların çocuklarıyız, aynı topraklarda doğduk. Onun dışında iyi bir yönetici zira iyi bir yönetici olmasa üç defa arka arkaya muhtar seçilmezdi. Aslında makamların yetkilerin ne işe yaradığını, bunu nasıl kullanmamız gerektiği konusunda da bağıra bağıra bize ders veriyor. Hepimizin bulunduğu yer, kullandığı yetkiler geçicidir. Önemli olan bu görevi doldurduktan sonra nasıl bir imaj bıraktığımızdır” ifadelerini kullandı.

“KARDEŞİMİZİN ADININ BURAYA VERİLMESİ BENİ ÇOK MUTLU ETTİ”

Ali Deli’nin isminin parka verilmesine destek olan herkese teşekkür eden Başkan Bozkurt şöyle devam etti: “Esenyurt'un evladı bir kardeşimizin adının buraya verilmesi de beni çok ama çok mutlu etti. Ben Ali Deli Muhtar’ımı tanımış olmaktan dolayı kendimi şanslı hissediyorum. Zira insan sevmenin ne demek olduğunu, saygının ne demek olduğunu birçok kez kendisinden örnekleyerek yaşadım. Allah rahmet etsin. Allah mekânını cennet etsin. Allah hepimize namuslu, onurlu bir ömür yaşamayı ve onun gibi anılmayı nasip etsin.”

“KENDİNİ MAHALLESİNE ADAMIŞ BİRİYDİ”

Bozkurt’un ardından söz alan Ali Deli’nin yakın arkadaşı Esenyurt Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Kuzgun, “Üç dönemdir bu mahallede muhtarlık yapıyordu Ali Ağabey’imiz. Kendini tamamen halka, mahallesine adamış biriydi. Biz ona doyamadık ama topraklar ona doydu. Ben bugün onu rahmetle, minnetle anıyorum. Ayrıca bugün Belediye Başkanı’mıza, meclis üyelerimize ve Ali Ağabey’imizin isminin bugün bu parka verilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183