Öne Çıkanlar dış cephe boyamaları yan fülüt ezgi bulut halay

Bu haber kez okundu.

Akot: Milletimiz yine istikrarı seçecek

14 Mayıs 2023’te yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi siyasi partilerin saha çalışmaları sürerken, Kent Yaşam ailesi olarak siyasileri ağırlamaya devam ediyoruz.

30 yıllık bir hukuk geçmişi olan Avukat Mustafa Akot, AK Parti İstanbul 3. Bölge Aday Adayı olarak gazetemize konuk oldu. Akot ile aday adayı olduğu İstanbul’un acil sorunlarını ve yükselen seçim tansiyonu kapsamında siyaset gündemini konuştuk.

F.A.K: Halk sizi neden tercih etmeli?

M.A: Hukukçuyum ve Avukatım. 30 yıllık hukukçuluk geçmişim var. Yaşadığımız bölgede ve genel olarak birçok yerde topluma hizmet ediyorum. Avukat olmam hasebiyle siyasetle de yakından ilgili olduğum için siyasi partilerde görevler aldım, biri Iğdır’da diğeri İstanbul Avcılar’da olmak üzere iki kez Meclis üyeliği yaptım. Sadece ofiste oturan bir avukat değilim, siyasi ve hukuki olarak topluma yaptığım hizmetler nedeniyle ve bu birikimimle toplumun dinamiklerini de iyi bildiğim için vatandaşımızın AK Parti İstanbul 3. Bölge’deki oyuna talibim.

“DEPREM EN ACİL SORUNUMUZ”

F.A.K: İstanbul’un en büyük sorunu nedir? Neyi çözmeye talipsiniz?

M.A: Kahramanmaraş merkezli depremler bir kez daha gösterdi ki Türkiye fay hattı üzerindedir. Önemli kentlerimizden bu fay hatları geçmektedir. 99’da olan Düzce depreminde aslında İstanbul merkezli olmamasına rağmen ne kadar büyük etkiler bıraktığını hepimiz biliyoruz. Özellikle İstanbul’da deprem direncinin artırılması, binaların depreme karşı hazırlanması gerekiyor. 39 ilçemizde yüksek riskli bölgelerden başlayarak yeniden yapılandırmamız gerekiyor.

Kahramanmaraş depremleri deprem farkındalığını acı bir şekilde tekrar sağladı ama bu farkındalık canlıyken işi bırakmamamız lazım. Kentsel dönüşüm yasasıyla birlikte ve gerekirse bunu daha da güçlendirerek, merkezi hükumet ile yerel yönetimler arasındaki tam bir uzlaşıyla vatandaşımızın lehine olacak şekilde İstanbul’un yenilenmesini acilen yapmamız gerekiyor. İstanbul için önemsediğim en önemli konu budur. Çünkü İstanbullu ciddi bir panik içinde. İstanbul’u bırakıp gidiyor insanlar, bunu bir an önce çözmemiz lazım.

Beni tanıyan herkes bana 7 gün 24 saat istediği anda ulaşabilir. Çünkü biz topluma hizmet etmek için siyaset yapıyoruz. Siyaset kurumunu topluma hizmet olarak görüyoruz.

“YÜZDE 1 SEÇİMİN KADERİNİ BELİRLEYEBİLİR”

F.A.K: Muhalefetin HÜDA Par eleştirilerine yanıtınız nedir?

M.A: Bu partinin üst düzey bürokratları arasındaki bir konudur. İki partinin üst yetkilileri bu konuda gerekli değerlendirmeleri yaptı. HÜDA Par Türkiye’de legal bir siyasi partidir. Anayasa ve Siyasi Partiler Kanunu’na göre kurulmuş bir yapıdır. Seçimlerde tüm siyasi partiler kendi görüşlerine yakın gördüğü her siyasi partiyle ilişki ve ittifak kurabilir.

F.A.K: Yeniden Refah Partisi ittifaka nasıl bir katkı sağlar?

M.A: Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi’nde Cumhurbaşkanı seçilme şartı yüzde 50+1’dir. Bu anlamda oy oranlarının düşük olması eski sistemlerdeki gibi çok dezavantaj yaratacağını düşünmüyorum. Bu sistemde birkaç puanlık oy oranları bile seçimin kaderini etkileyecektir. Ayrıca Yeniden Refah Partisi’nin gerçek oy oranını sadece anketler ve kamuoyu yoklamalarıyla tespit edemeyiz. Sonuç olarak en küçük oy oranı bile bu sistem ve bu seçim için hayati önem taşıyor.

“ÖNCELİK PARTİMİZİN BAŞARISIDIR”

F.A.K: Liste dışı kalırsanız tutumunuz ne olacak?

M.A: Ben teşkilattan gelen biriyim. Birçok kademede görev yaptım. Yerel yönetimlerin meclislerinde, komisyonlarında encümenlik yapmış bir siyasetçiyim. Sıralama önemlidir evet ama bundan daha önemli şey AK Parti’nin başarısıdır. Birçok sorunumuz var ülke olarak, bu sorunların da üstesinden sadece güçlü ve istikrarlı bir hükumet gelir.

EYT, savunma sanayi gibi birçok sorunu çözmüş ve daha fazlası da halen bekleyen birçok sorun varken burada önemli olan AK Parti’nin iktidarını pekiştirmesidir kendi vekillik koltuğumuz ikinci plandadır.

MİLLETİMİZ YİNE İSTİKRARI SEÇECEK

F.A.K: Seçim nasıl sonuçlanır?

M.A: Türkiye seçmen profilini düşündüğüm zaman halkımızın tekrar istikrarı seçeceğini düşünüyorum. Her ne kadar farklı görüşler olsa ve biz de bunlara saygı duysak da bu toplum, yine sandığı gittiğinde istikrardan yana oy kullanacak. 30 yaş üstü Türkiye’nin koalisyon dönemini bilen seçmenimiz, hiçbir şekilde çok başlı bir hükumeti seçmeyecektir. Altılı Masa’nın henüz seçim başlamadan bile aralarında bir uzlaşma olmadığını görüyoruz. Halkımız seçimin ilk turunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tekrar seçecek ve Meclis çoğunluğunu da Cumhur İttifakı’na verecektir.

Ancak rehavete kapılmadan halkın ihtiyaçlarını tespit etmek, çözüm odaklı olmak ve son güne kadar sandıklara da sahip çıkarak çalışmamız gerekiyor. Vatandaşımız da hür iradesiyle sandığa gidip oyunu kullanacak. 14 Mayıs’ın devletimize ve milletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Fazıl Anıl Kılıçlı/KENT YAŞAM

MUSTAFA AKOT KİMDİR?

1971 Yılında Iğdır'da doğdum. İlk ve orta öğrenimimi Iğdır'da tamamladıktan sonra, yüksek tahsilimi İzmir 9 Eylül Üni. Huk. Fakültesi’nde yaptım. Askerlik görevime müteakip İzmir Barosuna bağlı olarak serbest Avukatlık görevine başladım.

2000 Yılında İzmir Barosu'ndan Iğdır Barosu’na naklen gittim.

2000-2002 ve 2002-2004 dönemlerinde Iğdır barosu Yön. Kur. Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundum.

2003 Yılında Ak Parti Iğdır İl Yönetim ve yürütme Kurulu Üyeliği ve İl Seçim İşleri Başkanlığı görevlerinde bulundum.

2004 Mahalli İdareler Genel seçimlerinde Iğdır Belediyesi Meclis üyeliğine seçildim. Bu dönemlerde Iğdır Belediyesi imar komisyonu üyeliği, ve plan bütçe komisyonu üyeliği görevlerinde bulundum.

Iğdır Valiliği İnsan Hakları Kurulu üyeliği görevinde bulundum.

Iğdır valiliği Tüketici Sorunları Hakem heyeti görevinde bulundum.

2006 Yılında İstanbul Barosuna naklen gelerek, Avcılar İlçesinde serbest Avukatlık yapmaya başladım.

2012 Yılında Ak Parti Avcılar 4.Olağan İlçe Kongresinde İlçe Yön. Kur. Üyeliğine seçildim.

Teşkilat Baş. Yard. Görevinde bulundum. Ayrıca Okul sorumlusu, mahalle kordinatörü, ilçe hatipliği, 16 Nisan 2017 Cumhurbaşkanlığı Hukümet Sistemi referendumunda ilçe hatipliği, sandık eğitmenliği, ilçe seçim kurulu üyeliği, ilçe Avukatlığı görevlerini yaptım.

2014 Mahalli idareler Gen. Seçimlerinde Avcılar Belediyesi Ak Parti Meclis Üyeliğine seçildim. 4 Yıl boyunca Huk. Kom. Üyeliği görevini yaptım.

Merkezi Küçükçekmece’de olan Iğdırlılar Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneğinin kurucu üyeliği ve başkan yardımcılığını yaptım. Merkezi Avcılar’da bulunan Kars Ardahan Iğdır Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Kültür derneğinin üyesiyim. Birçok sivil toplum örgütünde kuruculuk ve yöneticilik yaptım. Halen birçok STK da üyeliğim bulunmaktadır.

Yeşilay Cemiyeti Avcılar Şubesinin yönetim kurulu üyeliği, büyük kongre delegeliği yaptım. Halen Denetim Kurulu üyeliği görevini yürütmekteyim.

24 Haziran 2018 tarihinde yapılan 27.Dönem Milletvekili Genel seçimlerinde aday adayı oldum. Bu nedenle 26.04.2018 Tarihinde Avcılar Belediye Meclis Üyeliği görevimden istifa ettim.2019 Yerel seçimlerinde Avcılar Belediye Başkanlığı Aday Adayı oldum. Halen İstanbul Barosuna bağlı olarak serbest Avukatlık mesleğimi icra ediyorum.

Evli ve iki çocuk babasıyım. İyi derecede Azerbaycan Türkçesi ve Orta derecede Almanca bilmekteyim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183