Öne Çıkanlar GÜNDEM CHP Adalar Belediye Başkan Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran Büyükçekmece Belediyesi

Bu haber kez okundu.

Akgün: İlk davayı açan isim ben olurum

ESKOOP Sanayi Sitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan İSKOBİR Olağan Genel Kurulu yeterli çoğunluğun sağlanması üzerine 8 maddelik kurul gündem maddelerinin görüşülmesine Başkan Yusuf Akgün’ün selamlama ve sunum konuşmasıyla başladı. Gündemin ikinci maddesi uyarınca başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yakın silah arkadaşları tüm şehitler ile bölgede pandemi nedeniyle hayatını kaybeden başkanlara saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla gündem maddelerinin görüşülmesine devam edildi. Divan Heyeti Başkanlığına Doğu Sanayi Sitesi ve Tuzla Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Recep Bilal Hancı oybirliği ile seçildi.

“BİRLİKLERİMİZ SEMBOLİK OLARAK AYAKTA DURMAYA DEVAM ETMEKTEDİRLER”

Başkan Akgün, selamlama ve sunum konuşmasın ardından İkitelli Bölgesinin kurucu başkanlarından iki numara olduğunun altını çizerek şunları söyledi: “İkitelli Bölgesinin kurulduğundan bu güne kadar gerek devlet nezdinde, gerek belediyeler nezdinde bu günkü vardığımız noktaya gelmede, bölgenin altyapısı, elektriği, suyu, doğalgazı gibi çalışmalarda İSKOBİR’in vefakar ve cefakar gayretleri ile olmuştur. Benzeri hizmetler devam etmektedir. Bunlar olurken daha sonra bölgemize gelen Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı bu sorumlulukları birlik olarak bizden almış, dolayısıyla birliklerimiz sembolik olarak ayakta durmaya devam etmiş, etmeye devam etmektedirler. Birliğimiz kooperatiflerimizin kongrelerine, yine bakanlıkta olan bölge ile ilgili işlerimiz için bakanlığa gidiyoruz. Burasının yararına olması gereken işleri yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Sonuç olarak birliğimizin bütünlüğü daha sağlam bir yapıyla geleceğe taşınması, doğacak fırsatlardan yararlanarak kooperatiflerimize yurt içi ve yurt dışı yeni ufuklara taşınması için çalışıyoruz. Her platformda birliğin tanıtımının yapılması, gayret sarf edilmesi ve bölgesel sorunların çözülmesinde İSKOBİR olarak bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilgili kurumlarla iş birliği anlayışı içerisinde bulunarak çalışmalarımıza devam edilecektir.”

“HERKESLE AYNI MESAFE İÇİNDE KALMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Organize Sanayi Başkanlığında bağlı bulundukları bakanlığa bu güne kadar hiç bir siyasi kimliğe bürünmeden her siyasi partiye de aynı mesafede durarak İkitelli’nin genel menfaatleri için çalışmalarımıza devam ettiklerini belirten Akgün, “Bölgemizin ivedi sorunları adına Cumhurbaşkanlığına, parti liderlerine ve ilgili bakanlıklara kadar hepsiyle aynı mesafe içinde kaldık kalmaya devam etmekteyiz. Birlik olarak da bu düşüncemize devam etmekteyiz. Bu itibarla bizler burada bir sivil toplum örgütü yöneticileriyiz. Dolayısıyla da bu anlayışla bu güne kadar yaptıklarımızı bundan sonra da yapmaya çalışıyoruz. Bunları yapmamıza rağmen ancak üzgün olduğum bir yer var. Bazı kooperatiflerimiz maalesef bu birliğimizden ayrılmışlardır. Dolayısıyla burada söyleyemeyeceğim sebeplerden dolayı böyle bir tercih içine girmişlerdir. İkitelli çok sıkıntılı bir dönem yaşıyor. Bu konularda bir üst düzey yetkili ile konuştuğumda ‘Biz ikitelli organize sanayi bölgesini lağvedeceğiz, Burasını Başakşehir Belediyesi’ne bağlayacağız.’ deniliyor. Ben bu konuda ‘Aman ha böyle bir şey yapmayın.’ dedim.” ifadelerini kullandı.

“İLK DAVAYI AÇAN İSİM BEN OLURUM”

Akgün konuşmasının devamında “Biz 1998 yılında çalışarak 2000 senesinin 14 Nisan’ında Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu çıkaran insanlarız. Bu gibi bir kararlar ile bizi bir daha gerilere döndürmeyin. İkitelli Bölgesinde bazı sorunların olduğunu söylediler. Dolayısıyla çok rahatsız olduklarını söylediler. Ben de ‘Eğer böyle bir şey olursa da bölge adına burasının haklarını koruma adına ilk davayı açan isimde ben olacağım.’ dedim. Böyle bir eylem içinde olmayın. Başka düşünceleri var, tabi ki o düşünce o tasarruf da onlara aittir. Ben üzerime düşeni elimden geleni yaptım, yapmaya da devam edeceğim. Bundan sonra da yine birlik olarak bölgemizde ki çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi.

Denetim Kurulu Raporunu Mutfakçılar Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Recep Özer okudu. Özer Denetim Kurulu Raporuyla ilgili şu bilgileri verdi:

İSKOBİR YENİ YÖNETİM KURULU İSİMLER:

ESKOOP ve İSKOBİR Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Akgün, İSKOBİR Yönetim Kurulu 2.Başkan Tormak Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Ünlü, Yönetim Kurulu Üyeleri MASKO Yönetim Kurulu Başkanı ve OSB Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Mutlu, İSDÖK Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı ve İkitelli OSB Yönetim Kurulu Üyesi Aziz İyiokur, İş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı ve KONSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Tunç, Çorapçılar Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı ve İkitelli OSB Denetim Kurulu Üyesi Kazım Özeren ve Ömer Dilek.

İSKOBİR YENİ DENETİM KURULU ÜYELERİ:

ENKOOP Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Fazlı Eroğlu, Demirciler Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı ve İkitelli osb Denetim Kurulu Üyesi Mustafa Topçuoğlu, Mutfakçılar Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Recep Özer.

İSKOBİR YENİ ÜYELER:

Serdar İnan,Ali Haktanır ve Zafer Aşçı

RASİM ŞİMŞEK / HABERDESİNİZ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183