Öne Çıkanlar ezgi yan fülüt dış cephe boyamaları bulut halay

Bu haber kez okundu.

Akgün: Depremde hiçbir vatandaşın zarar görmemesi bizim davamızdır

Büyükçekmece Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, depremde zarar görebilecek riskli yapılar yıkılıp yenileniyor. Beklenen Marmara depremine karşı hazırlıklarına hız kazandıran Büyükçekmece Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında son olarak Fatih Mahallesi Mutlu Sokak’ta bulunan 5 kat, 17 bağımsız bölümden oluşan riskli yapıların yıkımı gerçekleştirildi. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün çalışmaları yerinde takip etti.

“DEPREMDE HİÇBİR VATANDAŞIN ZARAR GÖRMEMESİ BİZİM DAVAMIZDIR”

Büyükçekmece'de depreme hazırlık hız kesmeden devam edildiğini belirten Akgün, “ Bugün yine hassas bölgelerimizden olan 2 bloktan yıkımına başladık. Çevresindeki binalarında ise yıkım işleriyle ilgili çalışmalar devam ediyor. Büyükçekmece hassas bölge biliyoruz ama İstanbul'un tamamı da hassas bölge bununda farkındayız. Depremde hiçbir vatandaşın zarar görmemesi, burnunun dahi kanamaması bizim davamızdır. Gönül ister ki İstanbul başta olmak üzere Marmara'nın tamamında kentsel dönüşüm çok hızlı bir şekilde bitirilsin.” dedi.

“20 YILDIR DEPREMLE YATIP DEPREMLE KALKIYORUZ”

Akgün, depreme her an hazırlıklı olunması gerektiğinin vurgusunu yaparak, “ Depremin ne zaman olacağını bilemeyiz ama biz bir saat sonra veya yarın olacak gibi çalışmalıyız. 20 yıldır depremle yatıp depremle kalkıyoruz. Bu konuda birçok mühendis, müteahhit ve teknik arkadaşla vatandaşa nasıl yardımcı oluruz diye sürekli irtibat halindeyiz. Vatandaş, müteahhit, belediye üçgeninde dönen bu kentsel yenileşme üç unsurun ortak kararlarıyla çok rahat şekilde gerçekleşiyor, bu durumu diğer belediye başkanı arkadaşlarıma da tavsiye ediyorum. Diğer yandan ise tüm belediyelerin, büyükşehir belediyesinin ve bakanlığın İstanbul'un yenilenmesi için çok çaba göstermesi gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

“BÜYÜKŞEHİRDEN BİR AN ÖNCE DESTEK BEKLİYORUZ”

Akgün konuşmasının devamında “Biz üstümüze düşeni yapmaya çalışıyoruz. Büyükçekmece'de tek sorunumuz Kamiloba, Celaliye, Kumburgaz kaldı. Bu bölgelerinde imar planları büyükşehir belediyesinden çıktığı takdirde bu bölgelerdeki vatandaşlarımızın da depremde can güvenliği sorunu ortadan kalkacaktır. Eğer bugün bir deprem olursa Kumburgaz sahillerinden büyük kayıp veririz o sebeple büyükşehirden bir an önce bu konuda destek bekliyoruz." ifadelerini kullandı. İSA KARAARSLAN / KENT YAŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183