Öne Çıkanlar haberdesiniz kent yaşam gazetesi Son dakika haberler GÜNDEM

Bu haber kez okundu.

Akdemir: Meclis’e gittiğimde makam kapımı söktüreceğim

Kendisi de Iğdırlı olan İstanbul 3. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı seçim için saha çalışması kapsamında Kent Yaşam Gazetesi İmtiyaz Sahibi Celal Karaali’ye konuşarak, hem Kars-Ardahan-Iğdır bölgesi hem de aday olduğu İstanbul 3. Bölgede yaşayan seçmen için vaatlerini anlattı.

“Aynı yörenin insanları birbirine destek olacak ki birlikten dirlik olsun.” sözleriyle konuşmasına başlayan Akdemir şunları söyledi;

“Ben Dr. Derya Akdemir, araştırmacı yazarım. 12 yıldır ANKADER adında bir derneğim var. Bu sonra ANKA TÜRK BİRLİĞİ oldu. Bunu dünyanın en ücra yerlerinde olan kardeşlerimizi de kucaklamak amacıyla kurduk. Derneğimizin merkezi Ankara’da ama tek bir lokasyonla sınırlı değiliz. Türk toprağının her zerresi bizim için çok kıymetlidir.”

“GELECEĞİMİZE IŞIK TUTAN ADAYLARIMIZI TERCİH ETSİNLER”

Bir sınır kentinden olmanız da sizin vatan ve millet hassasiyetinizi artırıyor mu?

D.A: Elbette. herkes bilir ki Iğdır 3 ülkeye sınır stratejik önemi yüksek bir ilimiz. ama siyasi ve kültürel anlamda hak ettiği değeri bulamayan bir ilimiz. Türk dünyasına açılacak Zengezur koridorumuz var. Bu seçim sonrasında yeni bir döneme başlayacağız. Bu geçiş sürecinde milletimiz iyi bir şekilde esenlikle ve aydınlık yarınlar için geleceğimize ışık tutan adaylarımızı tercih etsinler. Sistemin dayattığı adaylar değil.

C.K: Neden 3. bölge?

D.A: Ben aslında Iğdır adayıydım. Orada dengeler değişti. Stratejik konumundan dolayı insan kitlelerinin batıya doğru göçü başladı. Oradakilerin buraya değil, buradakilerin oraya gitmesi gerekir. Zengezur koridoru ile oranın önemi de artacak. Oradaki insanlarımız burada. Burada 3. bölgedeki insanlar benim küçüklüğümü biliyor o bölgeden geldikleri için. Ben de ığdır’da oyları bölmek istemedim ve buradan aday olmak istedim. 2.5 yıl saha çalışması da yaptım milletvekilliği için. TEkelti dağı’na Azerbaycan-Ermenistan savaşı öncesinde Azerbaycan Türkiye bayrağını asan tek kişi benim.

"SİSTEM Mİ GÜÇLÜ MİLLETİN İRADESİ Mİ GÖRECEĞİZ"

C.K: Seçmen fazla “temsil edilmiyoruz” şeklinde serzenişte bulunuyor, ne diyorsunuz?

D.A: Partiler bölge insanını temsil edecek aday çıkarmadılar. Bunu saha çalışmalarında da net olarak gördüm. Hocam biz artık sandığa bile gitmemeyi düşünüyoruz. Biz sana çok inanıyoruz, güveniyoruz. Biz seni bunlara karşı seni destekleyeceğiz. Görecekler sistem mi daha güçlü milletin iradesi mi diye… Seçmen bana “hocam sizin zekanıza güveniyoruz, partilerin yeterince temsil eden aday çıkaramayacağını öngörüp bu yüzden bağımsız aday oldunuz.” diyor.

"MECLİS'E GİTTİĞİMDE MAKAM KAPIMI SÖKTÜRECEĞİM"

C.K: Vaatleriniz neler?

D.A: Seçmen bize getirip para vermelerini istemiyoruz, senin gibi yürek istiyoruz diyor. Sen bize hediye vermiyorsun, sen bize yüreğini gösteriyorsun. Benim iki vaadim var;

1- Ben Meclis’e gittiğimde makam kapımı söktüreceğim. Toplumun her kesiminden insanlar gelip Derya Akdemir’e sorunlarını anlatacak ve birlikte çözüm üreteceğiz.

2- Kars-Ardahan-Iğdır ve tüm Türk dünyası olarak gurur duyacağınız bir adayım. İkinci dönemde ben gelmeden siz getirip beni sahaya koyacaksınız. Çünkü ben işimi en iyi şekilde yaparım.

"KARS-ARDAHAN-IĞDIR İLK KEZ YÜREKLİ BİR VEKİL SEÇECEK"

C.K: hem seçildiğiniz bölgeyle hem de Kars-Ardahan-Iğdır’la mı ilgileneceksiniz?

D.A: Benim İstanbul 3. Bölgeden seçilmem, Kars-Ardahan-Iğdır’la ilgilenmemem anlamına gelmiyor. Ben zaten aday olmadan dahi Iğdır’ın sesi oldum. Ermenistan’daki Metsamor Nükleer Santral konusunda büyük mücadele yürüttüm. Beni seçtikleri durumda siyasi gücümü zaten onlar için kullanacağım.

C.K: Seçildikten sonra bağımsız mı devam edeceksiniz yoksa iktidar partisiyle mi hareket edersiniz?

D.A: Seçilirsem eğer beni seçen halkıma soracağım bir partiyle birlikte hareket etmeli miyim diye… Ayrıca Kars-Ardahan-Iğdır için ayrı bir Bakanlık önerim olacak. Bütün vatansever insanımızın da benim yanımda olacağına ve kazanacağıma inanıyorum. Kars-Ardahan-Iğdır ilk kez yürekli bir vekil seçecek.

KENT YAŞAM HABER MERKEZİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183