Öne Çıkanlar Halkın Tepkisi ITVS Ediyor SAGEM ab

Bu haber kez okundu.

AK Parti'nin İstanbul adayı kim olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Mutlaka almalıyız’ dediği İstanbul’a AK Parti’den kimin aday olacağı merak konusu. Murat Kurum’un kesin aday olacağı konuşulurken, Cumhurbaşkanı’nın “Acele etmeden karar vereceğiz” açıklamasıyla kafaların karışık olduğu, “Nasıl bir aday?” sorusuna odaklanıldığı konuşulmaya başlandı.

Özellikle AK Parti’nin CHP’ye muhalefet ettiği Şişli, Sarıyer, Ataşehir gibi ilçelerde yerel siyasetçiler, nasıl bir aday sorusunun çerçevesini çiziyorlar. Ak Parti tabanında İstanbul için, hatta Şişli, Sarıyer, Ataşehir ve benzer sosyolojideki ilçelerde Kadir Topbaş çizgisinde bir aday profilinin doğru olduğu kanaati hakim.

Türkiye’de 2019 seçimlerinde 30 büyükşehirden 11'ini CHP, 15'ini AK Parti, 3'ünü HDP, 1'ini ise MHP almıştı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, birkaç ay önce verdiği mesajında İstanbul başta olmak üzere büyükşehir belediyelerini kazanmak istediklerini belirtmişti. Dün alınan kulis bilgilerinden biri de AK Parti’nin belediye seçimlerinde aday göstereceği 8 ilçe başkanından istifalarını istediği oldu. Merak edilen konu ise AK Parti’nin, geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na bir kez daha aday olacağını ifade eden Ekrem İmamoğlu’nun karşısına kimi aday göstereceği?

AK PARTİ ADAYI İÇİN KRİTERLER NELER?

Seçim dönemi yaklaşırken, İstanbul’u almak isteyen Ak Parti, toplumun her kesimine hitap edecek isim arayışında. Ak Parti’nin adayında aranan kriterlerse, “İstanbul’la sarsılmaz güçlü bağları olan, parti teşkilatıyla arası iyi, kucaklayıcı bir üslup kullanan, polemiklerle anılmayan, hizmet odaklı, gençleri etkileyen ve kültür sanat faaliyetlerine açık” olmak…

Tüm bu kriterleri kapsayacak isim arayışı devam ederken, parti yönetimi her ismi ince eleyip sık dokuyor. İsmi öne çıkan adayların profilleri tek tek değerlendiriliyor, muhtemel adayların artı ve eksi yönleri masaya konulup üzerinde çalışmalar yürütülüyor.

KULİSLERDE HANGİ İSİMLER KONUŞULUYOR?

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Murat Kurum, Ulaştırma eski Bakanı Adil Karaismailoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu isimleri konuşuluyordu.

Bakanlar Murat Kurum ve Adil Karaismailoğlu’nun AK Parti’nin İBB adayı olmak istedikleri, bu konuda çalışmalara başladıkları biliniyor. Her iki bakan da görevde oldukları sürece İstanbul’a ilgilerini her fırsatta dile getirdiler. Geçtiğimiz günlerde adı anılan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise, adaylık iddialarını yalanlayarak böyle bir düşüncesi olmadığını ifade etti.

Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, ilçesinde yaptığı çalışmalarla dikkati çekerken, İBB Ak Parti Grup Başkanvekili de olan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile girdiği polemiklerle gündeme geliyor.

Sahada son dönemlerde dile getirilen, “Kadir Topbaş gibi bir aday olmalı” şeklindeki söylem, akla Ahmet Misbah Demircan ismini getiriyor. Kadir Topbaş’a benzer özellikler taşıyan, üç dönem Beyoğlu Belediye Başkanı olarak görev yaptığı süreçte hayata geçirdiği önemli projelerle ilçeye vizyon katan,  Topbaş gibi Beyoğlu eski Belediye Başkanı olan Demircan, bir dönem Kültür Turizm Bakan Yardımcılığı yaptı ve halen yeni bir görev bekliyor. 

Seçimler yaklaşırken, ibrenin kime doğru döneceğine karar verecek isim, Cumhurbaşkanı Erdoğan olacak. İstanbul’a son derece önem veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararını verirken ince eleyip sık dokuyacağı biliniyor. Kulisler her ne kadar hareketli olsa da, beklenmeyen başka bir ismin de aday gösterilmesi sürpriz olmayacak. FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183