Öne Çıkanlar ITVS Ediyor SAGEM ab sağlıklı yaşam

Bu haber kez okundu.

Ak Parti Kastamonuluların sahadaki mücadelesiyle daha da güçleniyor

Partilerin seçim çalışmalarının sürdüğü dönemde AK Parti 2022 yılına hızlı bir giriş yaparak, İstanbul'da ocak ayından itibaren çalışmalarına hız verdi. AK Parti'ye üye Kastamonulular, Küçükçekmece İlçe Başkanlığı'nda yıl başından itibaren iki ayda bir kahvaltı etkinliği düzenleyerek çalışmalarla ilgili istişarede bulunuyorlar.

https://www.yasamgazetesi.com.tr/images/upload/WhatsApp-Image-2022-09-25-at-21.33.50-2.jpeg

"Biz Birlikte Çok Güçlüyüz" sloganıyla düzenlenen 5. Programa AK Parti Küçükçekmece İlçe Yönetim Kurulu üyesi Elif Seven, İlçe Kadın Kolları Başkanı Saliha Karadayı Deniz, İlçe Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler (STHİ) Komisyonu Başkanı Eyüp Sabri Atay katılım sağladı.

Programda konuşan STHİ Komisyonu Başkanı Eyüp Sabri Atay, "Bu tür organizasyonları yaparak her geçen gün daha da çok güçleniyor, birlik beraberliğimizi sağlıyoruz. Ak Partiye desteğimiz çığ gibi büyüyor. Üye sayımız da her geçen gün artıyor” dedi.

Doğasından, kültüründen, tarihinden heyecan dolu bilgiler veren ve görüntülü slaytlarla katılımcıların gözyaşlarını görünce Atay da hüzünlenerek, "Hepiniz istanbul kadar seçkin ve ayrıcalıklısınız. Programımız sizin varlığınız ile güzelleşiyor. Güzel bir ortama, yüreği güzel insanlar gelerek bizleri onure ettiniz. Sıkılmadık el, girmedik gönül, davet etmedik dost kalmayana kadar çalışmaya devam edeceğiz. Biz birlikte çok güçlüyüz, çok da mutluyuz." diyerek çalışmalara devam edileceğini ve bu toplantılarının bugüne kadar 2 ayda bir yapıldığını, ancak seçimlere kadar aylık yapılmaya devam edileceğini vurguladı.

https://www.yasamgazetesi.com.tr/images/upload/WhatsApp-Image-2022-09-25-at-21.33.50.jpeg

Kastamonu da iki tane sahabenin yattığını, Evliyalar Şehri olduğunu, Osmanlı döneminde Anadolu coğrafyasının en değerli canik atlarının yani savaş atlarının Devrekâni de yetiştiğini, Anadolu da kurulan ilk lisenin Kastamonu Abdurrahmanpaşa Lisesi olduğunu, 1885 de kurulan 137 yıllık Abdurrahmanpaşa lisesinin öğrencilerinin tahtaya hocam biz Çanakkale ye gidiyoruz bizi yok yazmayın diye not bırakan ve 4 yıl mezun veremeyen bu lisenin isimsiz şehitlerinin diyarı Kastamonu olduğunu ve bu tarihi lisenin Üniversite sınavlarında Kastamonu’ya Türkiye birinciliği getirdiğini, Fatih Sultan Mehmet'in annesi Hatice Alime Hüma Hatunun Kastamonu Devrekâni Çayırcık köyünden Saray’a 1424 yılında gelin gittiğini ve II. Murat Han ile evlendirildiğini, bu evlilikten 1431'de Edirne de Fatih Sultan Mehmet Han'ın doğduğunu, Fatih Sultan Mehmet Han'ın hocası Akşemsettin tarafından İstanbul'un fethiyle müjdelediğini, Bütün savaşlarda düşman işgali görmemesine rağmen en fazla şehit veren iller arasında Kastamonu geldiğini anlattı. Şehit Şerife Bacı ile Halime Çavuş hakkında da bilgiler sunarak, "Her programda değişik yüzler, farklı siyasi protokol üyeleri yer alıyor. Hemşerilerimiz ile bir araya gelmekten onur duyuyoruz" dedi.

AK parti Küçükçekmece İlçe Başkanı Av. Recep Şencan‘ın hane sahipliği yaptığı programa Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım ve 300 Kastamonulu parti mensubu katılım sağladı. Kastamonu’nun tarihi, kültürü ve bu tür organizasyonların önemi ile ilgili bir konuşma yapan Eyüp Sabri Atay’ın konuşması sonrası Kastamonu Tanıtım slaytı gösterildi.

AK Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı Av. Recep Şencan da “Kastamonulular dernekçilik ve cemiyetçilikteki başarılarını siyasette de hemşerilerine destekleri ve bir araya gelmeleri, birbirlerine saygınlıkları ile de gösteriyorlar. Kültürlerini muhafaza ediyorlar. Memleketlerinin tanıtımını en iyi şekilde yapıyorlar. Partimize ve bizlere sahip çıkmaları ve yanımızda olmaları dolayısıyla bizleri ziyadesiyle memnun ediyorlar.” dedi.

https://www.yasamgazetesi.com.tr/images/upload/WhatsApp-Image-2022-09-25-at-21.33.49-1.jpeg

Programa katılım sağlayan Küçükçekmece sorumlusu İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım da programda konuşarak, “Kastamonulu çok iyi dostlarım var. Kastamonu’ya gittim. Kastamonu da güzel, Kastamonulular da. Memleketinize sahip çıkıyorsunuz. Birbirinize sahip çıkıyorsunuz. Birlik beraberliğinizi en güzel şekilde sergiliyorsunuz. Her iki ay da bir 300 kişilik kahvaltılı Kastamonulular programının yapılması Partimize desteğiniz bizleri onure etmiştir.” ifadelerini kullandı.

Yakın tarihte Bağcılar Belediye Başkanı seçilen Kastamonulu Abdullah Özdemir de salonda hemşerileri tarafından ayakta alkışlandı. Abdullah Özdemir konuşmasında hemşerilerinin yüreğine su serpti. Kastamonu hakkında kıymetli bilgiler paylaşan mütevazi ve genç Belediye Başkanı Abdullah Özdemir: “Küre'nin Ersizlerdere köyündeki bütün erkeklerin, Birinci Dünya savaşında ve çanakkalede şehit olduğundan dolayı köye "Ersizler " dendiğini, merkezi Kastamonu olan Çobanoğluları ve Candaroğulları beyliklerinin, Üsküdar 'a kadar hakim olduğunu, Üsküdar kız kulesinin tapu kaydının Kastamonu'da olduğunu, Moğollar 'ın kuşatıp alamadıkları Anadolu' da ki tek yerin Kastamonu olduğunu, Mondros Mütarekesi'nin ardından, dünyanın ilk kadın mitinginin 10 Aralık 1919 tarihinde Kastamonu Kız Sanat Okulu bahçesinde 3000 Kadının katılımı ile yapıldığını vurgulayarak Kastamonu’nun önemine değindi.

Ayrıca AK Parti Teşkilatı'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kastamonululara önem ve kıymet verdiğini, İstanbul’da 5 ilçe başkanının Kastamonulu ve hepsinin de birbirinden kıymetli olduğunu vurguladı. Kastamonuluların AK Partiye desteklerinin memnuniyet verici olduğunu vurgulayarak "2023 seçimleri ülkemiz için çok önemli. Birlik beraberlik içinde çalışmalarımızı devam ettirelim dedi.

Programa Küçükçekmece'deki 1091 dernekten her bölgeden birer olmak üzere 9 il dernek başkanları (Kastamonu, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Bitlis, Malkara, Çankırı, Gümüşhane, Hatay, Balkan Kültür derneği) davet edilerek salonda bir Türkiye Mozaiği oluşturuldu. AK Parti Küçükçekmece ilçedeki teşkilat mensubu Kastamonulular tarafından gelen protokol üyelerine, Dernek başkanlarına birer Kastamonu evi hediye edildi. Ayrıca programa katılan tüm davetlilere de çekme helvası takdimi yapılarak davetliler kapıda kibar ve nezaketli bir şekilde güler yüzle karşılandı ve güler yüzle büyük bir memnuniyet içinde uğurlandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183