Öne Çıkanlar haberdesiniz kent yaşam gazetesi Son dakika son dakika haber haberler

Bu haber kez okundu.

688 Daire ve 57 iş yeri hak sahiplerine verildi

Kâğıthane Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliğinde, Kâğıthane’nin Yahya Kemal Mahallesi'nde tamamlanan 688 daire ve 57 iş yerini kapsayan kentsel dönüşüm tamamlanarak, noter huzurunda yapılan çekilişle hak sahiplerine mülkleri teslim etti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, TOKİ Başkanı Ömer Bulut ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe'nin katılımıyla düzenlenen törende hak sahipleri noter eşliğinde çekilen kura ile mülklerine kavuştu.

AİDAT ÖDER GİBİ EV SAHİBİ OLACAKLAR

Bakan Kurum kuralar öncesi yaptığı konuşmada: ’Projemizi bugün nihayet erdirdik, mahallemizi örnek olacak şekilde şehircilik eserine kavuşturduk. Ödemeler Haziran 2023'te başlayacak. 15 yıl vadeyle aidat öder gibi varsa ödemelerini gerçekleştirecekler. İstanbul'u depreme karşı güçlü ve dirençli kılacağız. Biz sizlere hizmet etmek için emin olun gece gündüz çalışıyoruz. 695 bin konutun İstanbul'da dönüşümünü gerçekleştirdik’’ dedi.

VATANDAŞIN TAVRI KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ HIZLANDIRIYOR

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Kâğıthane İlçemiz Yahya Kemal mahallemizin tarihi günü. Sizlerle bu riskli alanda yapılan istişareler ve sizin desteğinizle alınan karar çok önemli. Kentsel dönüşümle ilgili riskli alanlarda hemşehrilerimizin duruşu, kentsel dönüşümü hızlı hale getiriyor. Bütün hemşehrilerimize güçlü desteklerinden ve sabırlarından dolayı teşekkür ediyorum. Kentsel dönüşümü bir güvenlik meselesi olarak görüyoruz. ‘’ şeklinde konuştu.

VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTTUK

Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin'in ifadeleri şu şekilde: Bugün hamdolsun verdiğimiz sözü tuttuk. Cumhurbaşkanı’mız başta olmak üzere bakanımıza ve valimize Kâğıthaneliler olarak çok teşekkür ediyoruz. Her zaman sahada komşularımızla beraber oldular. 688 konut 57 iş yerini tamamlamış olduk. Yahya Kemal Mahallesi sakinlerimize hayırlı uğurlu olsun. Kentsel dönüşüm yaparken tek gayemiz insanların güvenli ve huzurlu binalarda yaşamasıydı. Bu süreçte tek bir vatandaşımızın ne burnu kanadı ne de kalbi kırıldı. Gönül rızalarını alarak süreci sonlandırıyoruz. Neticede depremden daha çok tedbirsizlik cana mal oluyor. Bu nedenle Kâğıthane’de afetlere karşı gerekli tüm tedbirleri aldık.

NİTELİKLİ KONUTLAR ÜRETİYORUZ

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, " 688 konut ve 57 dükkânın yapımını 2 yıl gibi kısa sürede tamamlayarak verdiğimiz sözü yerine getirmenin heyecan ve mutluluğu içindeyiz. İstanbul'da son yıllarda tarihin en büyük dönüşümün gerçekleştiren projeler hayata geçiriyoruz. Dönüşümü ülke konut stoğunun yenilenmesi noktasında geliştirdiğimiz projelerle nitelikli konutlar üretiyoruz. İstanbul başta olmak üzere pek çok kentte başlatılan projelerle yeni konut alanları kazandırılmaktadır. 185 bin konutun dönüşümünü tamamladık. Kâğıthane’deki daireler 2artı bir ve 3 artı bir şeklinde yapıldı."

VATANDAŞLARIMIZ İÇİN PROJELER ÜRETİYORUZ

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe'nin konuşmalarından satır başları. "Son 30 gün içinde 3. Projemizin açılışını yapıyoruz. Hükümetimiz, bakanlıklarımız belediyelerimiz vatandaşın beklentilerini gerçekleştirmek için proje üretiyor. Cumhurbaşkanımızın sürekli bize ifade ettiği gibi vatandaşlarımızın gönlünü kazanmak konusunda en üst çaba anlayışı içerisindeyiz. Bu hizmetlerin devamını temenni ederken, hak sahibi kardeşlerimizin evlerinde hayırlı bir şekilde oturmasını niyaz ediyorum"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183