Öne Çıkanlar haberdesiniz kent yaşam gazetesi Son dakika son dakika haber haberler

Bu haber kez okundu.

2023 YILINDA HİZMETE SUNULACAK KÖPRÜ VE MENFEZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Kurulduğu günden bu yana Tekirdağ’ın daha yaşanılabilir bir şehir olması için alt ve üst yapı alanında önemli projeleri hayata geçiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, bu alandaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Tekirdağ il genelinde 2023 yılı sonuna kadar tamamlanacak olan köprü ve menfez çalışmaları başladı.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından Malkara İlçesi İshakça Mahallesi, Şarköy İlçesi Beyoğlu Mahallesi, Saray İlçesi Büyükyoncalı ve Küçükyoncalı Mahalleleri, Süleymanpaşa İlçesi Mahramlı ve Aşağıkılıçlı Mahalleleri ile Hayrabolu İlçesi Subaşı ve Karabürçek Mahallelerinde bulunan köprü ve menfezlerin üzerinde bulunduğu yol 2 şerit iken, köprü ve menfez üzerinde ancak 1 aracın geçebileceği genişlikte olması nedeniyle muhtemel oluşabilecek kazaların önlenebilmesi, köprü ve menfez genişliğinin yol güzergahı genişliğine ve köprü hidrolik kesitinin güncel yönetmeliklere uygun hale getirilmesi, ayrıca köprü ve menfezlerde yetersiz hidrolik kesit sebebiyle güzergahın yağışlı havalarda sel taşkınına maruz kalmaması ve mevcut köprü ve menfezlerin yol platformunu daraltmaması, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla köprü ve menfezlerin yapım çalışmaları başladı.

Çalışmalar kapsamında Malkara İlçesi İshakça Mahallesi Köprüsü 19 metre uzunluğunda ve 3,10 metre yüksekliğinde, Saray İlçesi Büyükyoncalı Mahallesi Köprüsü 20 metre uzunluğunda ve 3,60 metre yüksekliğinde, Şarköy İlçesi Beyoğlu Mahallesi Menfezi 9 metre uzunluğunda ve 5,30 metre yüksekliğinde, Saray İlçesi Küçükyoncalı Mahallesi Menfezi 7,5 metre uzunluğunda ve 4,20 metre yüksekliğinde, Süleymanpaşa İlçesi Mahramlı Mahallesi Menfezi 6,4 metre uzunluğunda ve 2,20 metre yüksekliğinde, Saray İlçesi Küçükyoncalı Mahallesi Menfezi 6 metre uzunluğunda ve 4 metre yüksekliğinde, Hayrabolu İlçesi Subaşı Mahallesi Menfezi 4 metre uzunluğunda ve 3 metre yüksekliğinde, Süleymanpaşa İlçesi Aşağıkılıçlı Mahallesi Menfezi 3,5 metre uzunluğunda ve 3 metre yüksekliğinde, Hayrabolu İlçesi Karabürçek Mahallesi Menfezi 2 metre uzunluğunda ve 2 metre yüksekliğinde, Malkara İlçesi İshakça Mahallesi Menfezi 2 metre uzunluğunda ve 1,5 metre yüksekliğinde, yapılacak.

Başkan Albayrak, “Köprü Ve Menfez Çalışmalarımız Vatandaşlarımıza Hayırlı Olsun”

Konu ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımıza daha kaliteli ve konforlu bir ulaşım hizmeti vermek, şehrimizin alt ve üst yapılarını daha güvenli hale getirmek amacıyla çalışmalarımızı büyük bir özveri ile sürdürüyoruz. Malkara, Saray, Şarköy, Süleymanpaşa ve Hayrabolu ilçelerimizde başladığımız köprü ve menfez yapım çalışmalarımızı 2023 yılında tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Çalışmalarımızın sözleşme bedeli KDV hariç 23.243.542 TL’dir. Projelerimizin vatandaşlarımıza ve şehrimize hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183