Öne Çıkanlar Türkiye FETÖ Next Level Tera Çebi İstoçspor

Bu haber kez okundu.

1 Mayıs alanları belli oldu

 1 Mayıs alanları belli oldu

 

İstanbul Valiliği, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarının yapılacağı alanları açıkladı.

 

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarının yapılacağı alanlar belirtildi. Taksim Meydanı'nda gösterilere izin verilmezken, Anadolu Yakası'nda etkinliğin yapılacağı alanlar Kartal Meydanı (Çeçenistan Parkı), Kadıköy Yeni Salı Pazarı, Pendik Cumartesi Halk Pazarı alanı olarak belirlendi.

Avrupa Yakası'nda ise gösterilere izin verilen alanlar Bakırköy Cumhuriyet Meydanı, Bakırköy Cumartesi Pazar Alanı, Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Camii önündeki otopark alanı oldu.

 

DİSK: 1 MAYIS’TA TAKSİM’DEYİZ

Öte yandan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) 1 Mayıs'ı Taksim Meydanı’nda kutlayacaklarını açıkladı. DİSK Genişletilmiş Başkanlar Kurulu yaptığı toplantı sonucunda yayınladığı ‘Sonuç Bildirgesi’nde İstanbul’da 1 Mayıs’ın Taksim Meydanı’nda kutlayacaklarını belirterek, İstanbul Valisi Vasip Şahin’in “Toplantı ve gösteri yapılabilecek yerler belli. Taksim bunlardan biri değil” sözlerine atıfla “Taksim'de 1 Mayıs kutlama kararlılığının bir meydan tartışması olmadığı” vurgulandı ve şu ifadelere yer verildi:

"Bunların yanı sıra İstanbul Valiliği ve hükümet nezdinde de temaslarda bulunulması uygun bulunmuştur. İnsanca çalışma ve insanca yaşam için, sendikal hak ve özgürlüklerimizin kazanılması için işçi sınıfının hakkını, hukukunu koruyabilmek için, bu akıl dışı ve hukuk dışı 1 Mayıs meydanı yasağını ortadan kaldırmak önemli bir eşik olacaktır.” Kent Yaşam

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183