OSMANLI’DA C*NSEL YAŞAM BÖYLEYDİ !

OSMANLI’DA C*NSEL YAŞAM BÖYLEYDİ!
21 Ekim 2016 Cuma 01:58
Kadınların Ağızları Büyükse… Osmanlı’da Cinsel Yaşam Böyleydi!
Profesör İlter Uzel, Hayykitap’tan çıkardığı ‘Osmanlı’nın En Seksi Sırları’ adlı kitabında kadını güzelleştiren formülleri, cinsel ilişki için uygun zamanları, isteksizliği önlemenin yollarını anlatıyor.

Güzel Kadın Nasıldı !
Sarışının adı, esmerin tadı’ sözünün doğruluğu Osmanlı’nın güzel kadın tarifinde yatıyor olmalı; çünkü o dönemin güzel kadın kavramına uyan özellikler siyah saçlı, siyah kaşlı, siyah kirpikli ve kara gözlü olmak. Uzun boylu, uzun saçlı ve uzun boyunlu olmak da makbulmüş. Ayrıca ellerin, ağzın, ayakların ve göğüslerin de küçük olanı güzel kadını tanımlayan özelliklerden.

Bir de kadın güzelliğine mükemmellik veren şey ‘kadının cinsel organı.’ Bunu anlamanın yoluysa kadının ağzının büyük olması. Tabii ki Osmanlı’nın güzellik tanımı sadece bunlarla sınırlı değil:
× Ne şişman ne de zayıf olmalı. × Yuvarlak hatlara sahip olmalı.× Sıkı tenli olmalı. × Şehvetli ve alımlı olmalı.× Şarkı söylemeye istekli olmalı. × Gülmesi latif, tebessümü nazik olmalı.
× Sohbeti tatlı, yürüyüşü endamlı olmalı. × Yanakları, dudakları, dili kırmızı olmalı.

İLİŞKİ İÇİN EN UYGUN ZAMAN…
Osmanlı döneminde, cinsel ilişki için öngörülen en uygun zaman uykudan önce imiş. Ayrıca eğer çok fazla yemek yenmişse biraz dinlenmek gerekiyor.
Çok aç olunursa da cinsel ilişki uygun görülmüyor çünkü aç karnına yapılan cinsel ilişkide meni az gelir ve kişi kuvvetten düşermiş. İlişkiden sonra vücudun dinlenmesi için uyku öneriliyor.

Editör Hakkında