Esenyurt Belediyesi, öğrencilerin karne sevincini paylaşmak ve yaz tatiline keyifli bir başlangıç yapmalarını sağlamak amacıyla Karne Şenliği ve Yaz Etkinlikleri Açılış Programı düzenledi. Turgut Özal Stadyumu'nda gerçekleştirilen programa binlerce çocuk ve aileleri yoğun ilgi gösterdi.
Programa Esenyurt Belediye Başkan Vekili Can Aksoy, Esenyurt Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik alanını gezen Başkan Vekili Aksoy, çocuklarla sohbet ederek karne heyecanlarına ortak oldu ve öğrencileri başarılarından dolayı tebrik etti.
Çocuklar Doyasıya Eğlendi
Gün boyu süren etkinliklerde çocuklar için illüzyon gösterileri, kukla gösterileri, yüz boyama etkinlikleri, sportif aktiviteler, atölye çalışmaları, animasyon gösterileri ve çeşitli sahne performansları düzenlendi. Kurulan oyun parkurlarında eğlenceli vakit geçiren çocuklar, yaz tatiline coşkulu bir başlangıç yaptı.
Programın finalinde sahne alan Hüseyin Abi ve Çocuk Şarkıları Konseri ise miniklere eğlence dolu anlar yaşattı. Gün boyunca düzenlenen etkinlikler ve ikramlar, ailelerden de tam not aldı.
"Merak Etmeyi ve Öğrenmeyi Asla Bırakmayın"
Etkinlikte konuşan Esenyurt Belediye Başkan Vekili Can Aksoy, çocukların geleceğin teminatı olduğunu belirterek yaz tatilini verimli değerlendirmeleri tavsiyesinde bulundu.
Aksoy, "Yarının mühendisleri, öğretmenleri, doktorları ve bilim insanları sizler olacaksınız. Bu şehri emanet edeceğimiz yöneticiler de sizlerin arasından çıkacak. Tatilde bol bol dinlenin, eğlenin ve sevdiklerinizle vakit geçirin. Ama merak etmeyi, araştırmayı ve yeni şeyler öğrenmeyi asla ihmal etmeyin. Unutmayın ki en büyük keşifler merak duygusuyla başlar. Aziz Sancar'ın da söylediği gibi başarının yolu azim, inanç ve çabadan geçiyor" ifadelerini kullandı.
Eğitim Yatırımlarını Anlattı
Konuşmasında Esenyurt'ta eğitime yönelik yatırımlara da değinen Aksoy, göreve geldikleri günden bu yana eğitim altyapısını güçlendirmek için önemli çalışmalar yürüttüklerini söyledi.
Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Külliyesi'nin hizmete açıldığını, beşli lise kampüsünün Milli Eğitim Bakanlığı'na devredildiğini ve inşaat sürecinin başladığını belirten Aksoy, hayırseverlerin katkısıyla yapılacak yeni okul projeleri için de çalışmaların sürdüğünü ifade etti.
Çocuk Üniversitesi, ücretsiz sınav hazırlık kursları, spor akademisi eğitimleri, kırtasiye destekleri ve 24 saat açık Cemil Meriç Kütüphanesi'nin eğitim alanındaki önemli hizmetler arasında yer aldığını hatırlatan Aksoy, yaz okullarının da ilçe genelinde devam ettiğini belirterek tüm öğrencileri bu programlara davet etti.

"Okul Suyu Projesi" Geliyor
Esenyurt'ta yeni eğitim projelerinin de hayata geçirileceğini açıklayan Aksoy, bu yıl tüm okullarda "Okul Suyu Projesi"ni başlatmayı hedeflediklerini söyledi.
Proje kapsamında okulların her katına arıtmalı içme suyu sistemleri kurulacağını belirten Aksoy, öğrencilerin ücretsiz ve sağlıklı içme suyuna ulaşacağını, böylece hem aile bütçesine katkı sağlanacağını hem de çocukların daha sağlıklı koşullarda eğitim göreceğini ifade etti.
Konuşmasının sonunda Esenyurt'ta adliye, emniyet, sağlık ve eğitim alanındaki yatırımların planlanan takvim doğrultusunda sürdüğünü belirten Aksoy, çocuk hastanesi projesinde de önemli ilerleme kaydedildiğini sözlerine ekledi.



