Heyet, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen ile bir araya gelerek 2026 yılında il genelinde uygulanacak ve 2027 yılında sunumu gerçekleştirilecek sulama projeleri hakkında görüş alışverişinde bulundu.

82 PROJEYE 825 MİLYON TL HİBE

Toplantıda, İl Özel İdaresi ile DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı destekleri kapsamında bugüne kadar toplam 82 projenin hayata geçirildiği belirtildi. 2026 yılı fiyatları esas alındığında 825 milyon 393 bin TL tutarında hibe desteği sağlandığı ifade edildi.

Bahçelievler’de İlk İftar Şehit Aileleri ve Gazilerle Açıldı
Bahçelievler’de İlk İftar Şehit Aileleri ve Gazilerle Açıldı
İçeriği Görüntüle

2027 İÇİN 127 MİLYON TL’LİK YENİ PROJE

Ayrıca 2027 yılı için 127 milyon 680 bin 355 TL tutarında sulama projesinin sunulmasının planlandığı aktarıldı. Söz konusu projeler kapsamında DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın destekleri talep edildi.

HADIMLI KANALI PROJESİ DE GÜNDEMDE

Yetkililer, Iğdır’da tarımsal üretimi artırmaya yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti. İl Özel İdaresi ile Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün DAP’a sunduğu projeler arasında, Ünlendi köyünde yapımı kısmen tamamlanan ve su tutulmaya başlanan Ünlendi Barajından su alan ve Hadımlı Kanalı olarak bilinen sulama kanalı da yer aldı.

12 KİLOMETRELİK HAT, 5 KÖYE CAN SUYU

DAP’a sunulan yeni projelendirmeye göre Karacören Köyü’nden başlayarak Ünlendi Köyü, Aşağı Sutaşı ve Yukarı Sutaşı köylerinden geçip Hadımlı Köyü’ne ulaşan kanalın uzunluğunun 12 kilometre olduğu belirtildi. Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte 5 köye ait binlerce dönüm tarım arazisinin sulanması hedefleniyor. Söz konusu yatırımın, bölgedeki üretim kapasitesine önemli katkı sağlaması bekleniyor. Celal Karaali- Kent Yaşam Gazetesi