Öne Çıkanlar haberdesiniz kent yaşam gazetesi GÜNDEM Son dakika son dakika haber

Bu haber kez okundu.

Son dakika: Bakan Kirişçi, şeker pancarının alım fiyatını açıkladı.

Anadolu Ajansı'nın son dakika olarak geçtiği bilgiye göre Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci şeker pancarının alım fiyatını açıkladı. Bakan Kirişçi, "Şeker pancarı alım fiyatı yüzde 245 artışla ton başına 1450 lira olmuştur. "dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Kars Şeker Fabrikası Pancar Alım Kampanyası Töreni'nde şeker pancarı alım fiyatını açıkladı. Kirişci şu ifadeleri kullandı:

"Tarımı güçlendirmek ve üreticilerin emeğini koruma konusunda son derece kararlıyız. Tarım politikamızı gıda bağımsızlığını ve insanı merkeze alın bir bakışla devam ettiriyoruz. Şeker üretiminin stratejik önemi bugün daha da artmıştır. Çiftçilerimiz memnun edecek her fedakarlığı el birliği ile yapacağımıza inanıyorum.

Üretmeden bu ülkenin gelişmiş ülkeler arasında olması başka türlü mümkün değildir. Şeker pancarı üreticilerimize destek vermeye devam edceceğiz. 1 ton baz alım fiyatı 2021 yılı ürün için 420 TL olarak belirlenmiştir. Ancak küresel boyutta enerji ve girdi maliyetlerindeki gelişmeleri dikkate alarak 2021 yılı pancar baz alım fiyatını 15 TL prim destekleme ödemesi yaptık. Böylece pancar üreticilerine 100 milyon TL destek sağlamış oldu.

YÜZDE 245 ARTIŞLA 1400 TL OLDU

2022 sezon alımları için artan girdi maliyetlerine karşı gerekli çalışmaları bugün itibarıyla tamamlamış bulunuyoruz. Bugünkü şeker alım fiyatı ton başına 1400 TL olarak açıklıyoruz. Ayrıca pancar üretim kotasını tamamlayan üreticilerimize ton başına 50 TL kota tamamlama primi verilecektir. Böylece şeker pancarı alım fiyatı yüzde 245 artış ile 1400 TL olmuştur. Hayırlı uğurlu olsun."



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183