Öne Çıkanlar kent yaşam kartal belediye Haber göreve iade edildi

Bu haber kez okundu.

Mesut Üner “Çatalca’mızı Tarım Üssü Haline Getireceğiz”

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, Trakya Birlik - S.S. 774 Sayılı Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi’nin Nazım Özbay Kültür Merkezinde düzenlenen Olağan Genel Kongresi’ne katıldı. Trakya Birlik Çatalca Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Seyfettin Üner tarafından yapılan açılış konuşması ardından, Divan Kurulu Üyelerinin seçimi ile devam eden kongrede, Belediye Başkanı Mesut Üner, ilçede belediye tarafından yapılan çalışmalar ile tarıma ve üreticilere destek olacak yepyeni projeler hakkında çiftçilere bilgilendirmede bulundu.

SİYASET ÜSTÜ BİR ANLAYIŞLA HİZMET EDİYORUZ

Konuşmasına Çatalca’da siyaset üstü bir anlayışla çalışma yaptığını belirterek başlayan Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, süregelen sorunların çözümü için birçok projeyi hayata geçirdiğini ifade etti. Üner konuşmasında; “Her zaman söylediğim gibi amacımız sadece Çatalca’mıza en iyi hizmeti yapmak, vatandaşlarımızı en iyi hizmetlerle buluşturmak. Bizim yapımına başladığımız projeler gerçekten ilçemizin ihtiyaç duyduğu, beklediği çalışmalar. Çatalca’mız artık gelişiyor, büyüyor. Çatalca’mıza, meydanımızın ismine yakışan yepyeni bir Cumhuriyet Meydanı yapıyoruz, gençlerimizin kadınlarımızın sosyal aktivite yapabilecekleri bir alan yoktu ilçemizde. Vatandaşlarımız istedi biz yapıyoruz. Millet Bahçemiz ilçemizin sosyal yaşam alanı olacak. Gençlerimiz gidecek yer olmadığı için başka ilçelere gitmeyecek artık. Kadınlarımızın çocuklarıyla rahatça gidebilecekleri, yürüyüş yapabilecekleri, çocuklarımızın oyun parklarında oynayabilecekleri, havuzlarıyla, göletleriyle, bisiklet yollarıyla ilçemizin büyük bir eksikliğini giderecek. Otopark sorunumuzu tamamen ortadan kaldırıyoruz. Cumhuriyet Meydanımızın altına 300 araçlık otopark, vatandaşlarımızın ve esnaflarımızın daha modern ve rahat ortamda alışveriş yapabilmeleri için kapalı pazar alanımızı yapıyoruz. Kapalı pazar önemli bir ihtiyaçtı, sokak aralarında kurulan pazar herhangi bir yangın, hastalık gibi sorunda büyük sıkıntı yaratabilecek durumda. Bu konuyu ivedilikle çözmek için hemen çalışma başlattık. Kapalı Pazar alanımızda çalışmalar hızla yapılıyor. Aynı alanda yine 1300 araçlık bir otopark yapıyoruz. Yine ilçemizin en önemli ihtiyaçlarından biri olan yüzme havuzumuzu tamamladık, aynı alana kapsamlı bir spor adası yapıyoruz” sözlerine yer verdi.

ÇİFTÇİLERİMİZE MÜJDE

Mesut Üner sözlerinin devamında çiftçilere yeni projelerin müjdesini vererek bilgilendirmede bulundu. Üner, “Çatalca’mız İstanbul’un en bereketli topraklara sahip ve tarımsal faaliyetlerin oldukça fazla yapıldığı ilçelerinden birisi. Bizlerde çiftçilerimizin, üreticilerimizin her zaman yanındayız. Tarım arazilerimize bizden önce yapılmış kaçak yapıları yıkıyoruz. Çatalca’mızı tarım üssü yapmamız gerektiğine inanıyorum. Destek çalışmalarımızın yanı sıra hazırladığımız önemli projelerimiz var. Pandemi döneminde dünya genelinde tarımın önemi bir kez daha gözler önüne serildi. Çatalca’mızda büyük kapsamlı bir Süt Entegre Tesisi ve tüm çiftçilerimizin faydalanabileceği sertifikalı tohum için Selektör kurmak adına önemli adımlar attık. Yine bu yıl Bahşayiş Mahallemizi pilot bölge seçerek belediyemizin mülklerine 300 dönüm ayçiçek ekeceğiz ve elde edeceğimiz ürünleri ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtacağımız bir projeye başladık. Alın teri ve emeğiyle üreten siz değerli çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Kongremizin hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183