Öne Çıkanlar kartal kent yaşam Haber belediye göreve iade edildi

Bu haber kez okundu.

Maltepe Belediyesi: %47 zam teklifimiz sendika tarafından reddedildi

Maltepe Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel Hizmetler Sendikası (Genel-İş) Anadolu Yakası 2 No’lu Şube arasında 5 aydır devam eden Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri tıkandı. Görüşmelerin tıkanmasının ardından 10 Şubat’ta belediyeye grev kararı asan işçiler anlaşma sağlanamadığından dolayı bugün saat 13.00’te belediye binası önünde greve başlayacak.

DİSK-Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 2 Nolu Şubesi’nden yapılan açıklamada ise şu şekilde:

“Sendikamız ile Maltepe Belediyesi şirketleri Mataş ve Maltepe Mataş’ın üyesi bulunduğu SODEMSEN (Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası) arasında, 1500 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamamıştır. Anlaşmazlık sonucu Maltepe Belediyesi işyerlerinde 23 Şubat 2021 tarihi itibariyle greve çıkmış bulunuyoruz. Bugün, saat 13.00’de, Maltepe Belediyesi önünde sürece dair tüm detayları kamuoyu ile paylaşacağız. Maltepe halkını, demokratik kitle örgütlerini ve tüm emek ve demokrasi güçlerini haklı mücadelemize destek olmaya davet ediyoruz.”

Yüzde 47 zam teklifimiz reddedildi

Konuyla ilgili bir açıklama yayınlayan Maltepe Belediyesi En düşük 2.800 TL alan çalışanların ücretlerine ikramiyeler hariç yaklaşık %47 zam sonucunda net 4.118 TL’ye çıkarma tekliflerinin sendika tarafından reddedildiğini belirtti. 

Yapılan açıklamada, “ Belediyemizde çalışan 1588 personelimizi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerimiz, DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası ile 6 aydır sürmektedir. Emekçilerimizin tüm sosyal ve idari haklarında anlaşma sağlanmış olup, maddi konularda anlaşma sağlanamamıştır. En düşük 2.800 TL alan emekçilerimizin ücretlerine ikramiyeler hariç yaklaşık %47 zam sonucunda net 4.118 TL’ye çıkarma teklifimiz sendika tarafından reddedilmiştir. Amacımız; bir yandan emekçilerimizin alın terinesahip çıkmanın yanı sıra Maltepe Halkının vergileriyle oluşan bütçemiz ile ortaya konulan hizmet kalitesinin korunmasıdır.Bundan sonra da tavrımız aynı doğrultuda olacaktır. Maltepe Belediyesi olarak yasal ve demokratik çerçevede kaldığı sürece, emekçilerimizin hak mücadelesine saygı duyduğumuzu bir kez daha kamuoyu ile paylaşmak isteriz.Ortak bir zeminde buluşmak adına sendika yetkililerinin, ülke ve kurumumuzun mali gerçeklerine uygun koşulları göz önünde bulundurmasını temenni ediyoruz.” İfadelerine yer verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183