Öne Çıkanlar gelecek temsil başakşehir şamlar tabiat parkı Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Bu haber kez okundu.

Kiraların yüksekliği, işyerlerini kapatıyor

 Iğdır'da yıllardan beri bakkalık yapan gıda ürünleri yanında Iğdır’a has yöresel ürünlerde satan Zülfikarlı ticaret köylerden topladıkları yöresel ürünleri işyerlerinde satarak hem ayakta kalmaya hem de köylü vatandaşlara destek olmaya çalışıyorlardı.



Zülfikarlı ticaret adı altında bakkal dükkânı çalıştıran Yaver Bat ve Hasan Yaltı,”Açılan süpermarketler nedeniyle iş yapamaz olmuştuk. Bizde köylerden topladığımız yöresel ürünleri satarak hem köylü vatandaşlara destek oluyorduk Hem de yöresel ürünlerin yaşamasına katkı sağlıyorduk zar zor geçiniyorduk. Şimdiyse yüksek kira nedeniyle iş yerimizi kapatmak zorunda kaldık. Bu dükkânın kirasını dükkân sahibi, 50 bin tl yaptı. Biz ne kazanacağız ki bu kirayı verelim. Hesap yaptık zaten Kornavirüstan dolayı işte yok Mecbur kapatmak zorunda kaldık. Şimdi işsiz kaldık ne yapacağız bilmiyoruz. Çocuk okutuyoruz. Nasıl okutacağız. Yetkililer bu yüksek kiralara bir çare bulmalı ”dediler.

İş yerlerini kapatan bazı esnaflar, şöyle konuştular : “Gerek kira, gerekse de piyasadaki durgunluk yüzünden yılların esnafları bile artık mesleği terkediyor. Çünkü işyerinin kirasını çıkaramayanlar var.. Böyle giderse bir çok esnaf mesleğini terk etmek zorunda olacak. En azından işyeri sahiplerinin kirayı arttırmamaları gerekiyor. Bu konuda Esnaf odalarının da kira için gerekli girişimlerde bulunması kaçınılmaz olmuştur.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183