Öne Çıkanlar kent yaşam kartal Haber belediye göreve iade edildi

Bu haber kez okundu.

2023 seçimlerini kazanmak için asgari ücrete yüzde 80 zam gelebilir

Türkiye'de çalışanların yarısından fazlası asgari ücret alıyor. Milyonlarca asgari ücretlinin yine gözü kulağı Aralık ayında yapılacak ve 2023 yılında geçerli olacak asgari ücret tutarına gelecek zamda.

Bazı ekonomi yazarlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 seçimleri için müjde üstüne müjde vermesi beklentilerinde olması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da dün televizyon ekranlarında verdiği mülakattaki ifadeleri asgari ücretliyi büyük beklentiye sokuyor.
 

Dünya gazetesi yazarı Şeref Oğuz, AK Parti'nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023 seçimlerinden de galip ayrılma düşüncesi gereği olarak asgari ücrete bir büyük zam daha yapılacağını tahmin ediyor. Oğuz, "Seçim ekonomisi sürecinde asgari ücrete %80 ve üzeri oranda zam gelmesi sürpriz olmaz. Zira hükümetin önünde bir sandık var ve ücretlerdeki erozyonun toplumda yarattığı olumsuzluklar ortada… Bu ölçüt, sadece asgari ücret için değil, tabanfiyat, katsayı, kamu işçileri toplu sözleşme zammı, emekli maaşları, öğrenci kredileri ve benzeri tüm sosyal alanlarda geçerli olabilecek. Hal böyle iken üretim yaya kalacak fakat para yağmuru sebebiyle enflasyon vites büyütecek. Kısaca asgari ücretten girecek ve enflasyondan çıkacağız seçim ekonomisinde… Sonuç mu; elbette seçimin ardından zam fırtınası…" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisine yöneltilen "Asgari ücret yılbaşında ne kadar olacak? Ciddi bir zam görecek miyiz?" sorusuna "Hiç endişeniz olmasın" cevabını vererek yılbaşı öncesinde milyonlarca vatandaşı heyecanlandırdı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183