Öne Çıkanlar kartal kent yaşam Haber belediye göreve iade edildi

Bu haber kez okundu.

FDA’dan üçüncü doz aşıya şartlı onay!

Dünya genelinde 4 milyonu aşkın can kaybına yol açan corona virüsü etkisini sürdürürken, ortaya çıkan yeni varyantlar salgının hızını artırmış durumda. Özellikle Hindistan’dan yayılan Delta varyantı uzmanların en büyük endişe kaynağı.

Salgına karşı mücadelede en çok güvenilen aşıların da etkinliğini düşüren Delta varyantı, tünelin ucundaki ışık için dönüm noktası olan sürü bağışıklığını da tehlikeye attı.

Uzmanlar bu noktada varyantlara karşı korunmada üçüncü doz bir aşının gerekliliğini tartışıyor.

DÖRT AYDA YÜZDE 84’E DÜŞÜYOR

mRNA tabanlı aşılar Moderna ve Pfizer-BioNTech’te üçüncü doz aşıların gerekli olduğu öne sürülüyordu. Pfizer, aşının etkinliğiyle ilgili açıklamada, ikinci dozun üzerinden dört ay geçtikten sonra yüzde 96 olan koruyuculuk oranının yüzde 84’e kadar düştüğünü duyurmuştu.

Bu tartışmaların ardından ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), corona virüsü aşılarında üçüncü dozla ilgili önemli bir karar verdi. FDA üçüncü doz için şartlı bir onay verdi.

Açıklamada aşıda üçüncü dozu, organ nakli yapılan hastalar başta olmak üzere bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerin yaptırması gerektiği belirtildi.

Bunun dışında iki doz aşısını tamamlamış kişilerin üçüncü doza ihtiyacı olmadığı yinelendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183