Öne Çıkanlar kartal kent yaşam Haber belediye göreve iade edildi

Bu haber kez okundu.

Dünyanın en küçük bebeği 13 aylık

Önceki yıl Singapur Ulusal Üniversite Hastanesi'nde (NUH) doğan dünyanın en küçük bebeği  Kwek Yu Xuan, nihayet taburcu oldu. 

SADECE BİR ELMA KADAR AĞIRDI

Ortalama bir hamilelik süresi 40 iken, Yu Xuan 25 haftalık doğmuş ve sadece bir elma büyüklüğündeki ağırlığıyla (212 gram) dünya manşetlerinde yer almıştı. 

Önceki rekor sahibi ise, Iowa Üniversitesi'nin En Küçük Bebek Kayıtları’na göre 2018'de doğumda 245 gr ağırlığında olan ABD'li bir kız çocuğuydu.

PREEKLAMPSİ TEŞHİSİ KONULDU

Yu Xuan'ın annesi, preeklampsi teşhisi konduktan dört ay önce acil sezaryen ile onu doğurdu. Preeklampsi, hayati organlara zarar verebilecek ve hem anne hem de bebek için ölümcül olabilen tehlikeli derecede yüksek tansiyon durumuna deniliyor. 

Doğduğu Singapur Ulusal Üniversite Hastanesi'ne (NUH) göre kız bebeğin "sınırlı bir hayatta kalma şansı" vardı. Ancak, Yu Xuan şimdi çok daha sağlıklı ve 6,3 kg ağırlığında.

"UMUT IŞIĞI OLDU"

Hastaneden yapılan açıklamada, "Tüm olumsuzluklara rağmen,azmi ve büyümesiyle çevresindeki insanlara ilham verdi, bu da onu olağanüstü bir "Covid-19" bebeği, kargaşanın ortasında bir umut ışığı haline getiriyor" denildi.

Öte yandan, Yu Xuan'a hastanede kaldığı süre boyunca, çeşitli tedaviler verildi ve hayatta kalması için farklı türde makinelere bağlandı. Diğer taraftan, bebeğin hala kronik akciğer hastalığı var ve evde nefes alması için yardıma ihtiyacı olacak. Ancak, doktorlar durumunun  zamanla iyileşmesinin beklendiğini söyledi.

Annesi Wong Mei Ling, yerel basına Yu Xuan'ın doğumunun ailede şoke etkisini yarttığını ve ilç çocuğunun dünyaya geldiğini söyledi. Yu Xuan'ın ebeveynleri, 270 bin dolarlık bir kitle fonlaması kampanyasıyla çocuğun hastane masraflarını ödeyebildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183