Trump denen ABD’nin yeni Başkanı olan dinci - ırkçı şahıs ilk  faşist icraatlarına başladı. Birincisi Meksika sınırına duvar örmek ve duvar parasını Meksika’ya ödetmek (Meksika ödemezse Meksika ürünlerine zam yaparak bunu sağlamak), sonra imzaladığı kararname ile Irak, Suriye, Sudan, Libya, Somali ve Yemen Ülkelerinin vatandaşlarının Amerika’ya girmesini yasaklamak oldu.

Bazı ırkçı faşistlerden de az da olsa destek geldi,  klu klux  klancılar Amerika’da sonra Yunanistan ve Avusturya ‘da ki faşistler Fransa’da Le Penciler destek gösterileri yaptı Trump denen psikopatın aldığı kararlara.

Elbette çok büyük tepkiler geldi Amerika  ve dünyanın muhtelif ülkelerinden.

Bu  insanlık dışı kararlara yine en büyük tepkiler Amerika içinden geldi insan haklarına saygı duyan demokrasi ve özgürlüğü savunan kişi ve kurumlardan. Rahibeler hepimiz müslümanız pankartı taşıdı.Almanya’da, neo faşistler tarafından yakılan Türk aile için yapılan gösterilerde Almanya halkı hepimiz Türküz pankartı taşıdı. Ülkemizde Hrant öldürülünce hepimiz Ermeniyiz pankartı taşıyanlara öfke hala sürüyor. İşte durumumuz.Türk faşist ve yobazları ‘hepimiz Ermeniyiz’ de denirmi yahu dediler. İşte fark, siyasi yelpazenin neresinde olursanız olun evrensel hukuk ve insan hakları nı, çevreyi savunmak veya faşist yobaz olup ötekileştirmek karanlığa yol almak.

Trump Faşisti’nin aldığı bu karara Ülkemizde her şeyden önce sol gruplar tepkilerini gösterdi her zaman olduğu gibi. Sonra Kemal Kılıçdaroğlu kınaması geldi.

Müslüman geçinip islam dinini öne çıkararak dinci siyaset yapan uzun-kısa hiç birinden bir tepki gelmedi bu satırları yazdığım 31 ocak 2017 öğle saatlerine kadar. İslam Birliği ve diğer İslam kuruluşlarından da tık yoktu bu saate kadar.

Trump’ın aldığı bu karar sarı öküzü vermeseydik olayıdır. Hikayeyi biliyorsunuz aslanların çevirdiği öküzlerin güçlü iken karşı koyacak güçleri varken bir öküzü feda edip kurtulacaklarını sandığı hikayedir.

Bu faşistin aldığı ve uygulamaya koyduğu bu kararları ortadan kaldıramazsak bunun devamı gelecektir ve dünya bir felakete doğru gitmektedir.

 İlk tepki İran’dan geldi ve ABD vatandaşlarının İran’a girmesi yasaklandı. Önemsiz demeyiniz başkaları da bu yolu izlerse (ki izleyeceklerdir) nereye kadar gider belli olmaz.

Bu konuda yazılacak daha çok şey var ve bunu gelişmelere bakarak önümüzdeki haftalara bırakıyorum...

Tabi ki başımıza bir hal gelmezse!

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183