Sahibinin mezarından 10 gün ayrılmadı
Van’da geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybeden ve Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde toprağa verilen Muğdat Esener’in köpeği, 10 gün boyunca sahibinin mezarının başında bekleyerek yürekleri sızlattı. Küçüklüğünden beri Esener’le birlikte büyüyen köpek, sadakatiyle sosyal medyada binlerce kişinin kalbine dokundu.
Ceylan Ertem sahip çıktı: “Hikâyeyi hepimiz sahiplendik”
Hayvan hakları konusundaki duyarlılığıyla tanınan sanatçı Ceylan Ertem, mezar başından ayrılmayan sadık dostu sahiplendiğini duyurdu. Sosyal medya hesabından yaptığı duygusal paylaşımla köpeğe “Heval” adını verdiğini açıklayan Ertem, şu ifadeleri kullandı:
"Birkaç gündür büyük heyecan, biraz da stres içindeydim… Vefalı kızımıza ulaşmak için çırpındım durdum. Ve sonunda kavuştuk.
Hikâyesini hepiniz sahiplendiniz… Bu karanlık günlerde hepimize ışık oldu. Sadakatiyle, sevgisiyle, bağlılığıyla içimize işledi. Kaybettiğimiz kardeşimizin de ruhu biraz daha rahattır diye düşünüyorum. Emanetine gözümüz gibi bakacağız.
Bahçede önce biraz kaynaştık, güldük, oynadık… Sonra hemen veteriner kontrolüne götürdüm. Şimdilik hiçbir aksilik görünmüyor, şükürler olsun.
Adını Heval koydum. Yoldaş, dost demek."
“Hayvanların ve çocukların mutlu olduğu bir dünya hayal ediyorum”
Ertem, paylaşımında yalnızca bir sahiplenme hikâyesini değil; daha geniş bir temenniyi de dile getirdi:
“Tek dileğim, tüm çocukların ve tüm hayvanların özgür ve mutlu bir yaşam sürebilmesi… Çocukların karnı tok, savaşlardan uzak, hayvanların kuyruklarını neşeyle salladıkları bir dünyada yaşamaları… Bunu onlara borçluyuz.”





