Uluslararası Gençlik Kampı, Bulgaristan’dan gelen öğrencileri İstanbul’da buluşturdu. Bağcılar Belediyesi ile Güneşli Balkan Türkleri Dayanışma Derneği iş birliğinde gerçekleştirilen program kapsamında Dr. Petar Beron Ortaokulu öğrencileri dört gün boyunca İstanbul’u gezme fırsatı buldu.

Program süresince kentin tarihi ve turistik noktalarını ziyaret eden öğrenciler, İstanbul’un kültürel değerlerini yakından tanıdı.

BELEDİYENİN TESİSLERİNİ GEZDİLER

Bulgaristanlı öğrencilerin programında Bağcılar Belediyesi bünyesinde hizmet veren tesisler de yer aldı.

Kütüphaneler, Bilgi Evleri ve sosyal tesisleri ziyaret eden öğrenciler, burada yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Eğitimden sosyal yaşama kadar farklı alanlarda sunulan hizmetleri yerinde inceleyen gençler, Bağcılar’daki yaşıtlarına yönelik gerçekleştirilen faaliyetleri de tanıma fırsatı buldu.

DÖRT GÜN BOYUNCA İSTANBUL’U KEŞFETTİLER

Dört gün süren program, öğrenciler açısından aynı zamanda farklı bir ülkenin kültürünü ve yaşamını yakından tanıma fırsatı sundu.

MALTEPE’DE BAĞIMLILIKLA MÜCADELEYE BÜTÜNCÜL DESTEK
MALTEPE’DE BAĞIMLILIKLA MÜCADELEYE BÜTÜNCÜL DESTEK
İçeriği Görüntüle

İstanbul’un farklı noktalarını ziyaret eden öğrenciler, programdan duydukları memnuniyeti dile getirerek organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

YILDIZ: “DOSTLUK VE KARDEŞLİK BAĞLARINI GÜÇLENDİRSİN”

Bağcılar Belediye Başkanı Yasin Yıldız, Bulgaristan’dan gelen öğrencileri İstanbul’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Gençler arasındaki kültürel etkileşimin önemine dikkat çeken Yıldız, “Gençlerimizin güzel anılar biriktirdiği bu anlamlı buluşmanın, Türkiye ile Bulgaristan arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarını daha da güçlendirmesine vesile olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Uluslararası Gençlik Kampı kapsamında gerçekleştirilen program, dört günlük İstanbul gezisinin ardından sona erdi.