Sayın Cumhurbaşkanımızın sevdalıları ve ne olursa olsun Ak Parti diyen taraftarlar, referandumda hayır oyu verir ve bu anayasa değişikliğine hayır derseniz ne Cumhurbaşkanı makamından ve yerinden olur, ne Hükümet düşer ne Başbakan görevi bırakır.

 Tam tersi Hükümet ve bakanlarda yerli yerinde kalır.

Hatta ötekileştirme, gruplaşma, sertleşme dilinin itibar görmediği anlaşılır ve daha kucaklayıcı bir dile dönülür ve ülkeye tam bir bahar havası gelir. Zati bu satırları yazarken ilk kullandıkları ötekileştiren,sert,gruplaştıran ve karşı tarafı terörist bölücü gibi gösteren dilin aleyhlerine olduğu anlaşılınca biraz biraz vazgeçildi. Ve güzel oldu bu satırlar yazılırken.ortalık yumuşatıldı.

Zaten hükümetsiniz zaten Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar hatta nerede ise tüm kurumlar elinizde fazlası ne ola ki?

Almak istedikleri bir karar ve kanun varda değiştiremedikleri mi var, engel mi var? Şu anda OHAL var ve KHK (Kanun Hükmünde Kararname) ile istedikjlerini tek bir imza ile yapabilecek durumdalar. İsteseler idamı bile şimdi tek bir KHK ile getirebilirler (istediğimden değil ben asla idamın gelmesini istemem).

Ama evet oyu çıkar ve Anayasa değişirse Başbakan gider (belki cumhurbaşkanı yardımcısı olabilir) bakanlar gider ve yerlerine dışarıdan bakanlar atanır. Bunların Ak Partili olmaları şart değil. Hatta vekil olmama şartı var.

Bu dönemde anlayamadığım seçim sloganları - konuşmaları var ki lütfen birileri açıklasında anlayalım.

Evet oyu verin terörün kökünü kuırutalım? (Madem böyle bir güç ve planın var şimdi niye hatta 15 yıldır neden kurutmadınız, engel olan mı vardı?).

Şehitler için evet?

İstikrar için evet? Büyük Türkiye için evet?

Lütfen kafamı karıştıran bu sloganları birileri açıklasın . Şimdi neden bunları yapmıyorlar veya yapamıyorlar?

Birde sayın Cumhurbaşkanı evet oyu kazanırsa üç kat daha ileriye götürürüz sözü veriyor neden şimdi getideyiz bunu anlayamadım.

Sayın Ak Partili ve diğer tüm partililer hatta partisi olmayan seçmenlerimiz, lütfen bu değişiklikle ne olur ne olmazı iyice araştırıp onun bunun sözüne kanmadan kendi öz iradenizle kendinizin, çocuklarınızın ve ülkenizin geleceğini oylayınız.

Demokrasilerde çare tükenmez ama demokrasinizi kaybederseniz çaresiz kalırsınız.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183