Öne Çıkanlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halkın Tepkisi ITVS Ediyor SAGEM

Bu haber kez okundu.

İnönü’de hizmetlerden memnun

Bu hafta Küçükçekmece’nin merkez ilçelerinden son sayıma göre 74.139 nüfus ve 44 bin seçmene ev sahipliği yapan İnönü Mahallesi’nin seçim öncesi nabzını tutup mahalle sakinlerine sorular yönelttik. Vatandaşlar belediyenin sağladığı hizmetlerden genel olarak memnuniyetlerini dile getirirken, yeni dönem için taleplerini sıraladılar.

İNÖNÜ DAHA FAZLASINI İSTİYOR!

İnönü Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, geçtiğimiz 15 yılda temel ihtiyaçlarından bile yoksun olduklarını dile getirerek son 5 yılda bunların çözülmeye başladığını ifade ettiler. En temel ihtiyaçlardan biri olan toplu tuvaletlerden ve halk marketlerinden memnuniyetlerini belirten mahalle sakinleri, aynı zamanda özellikle sportif faaliyetler açısından eksikliklerini yaşadıkları tesislerin yeni dönemde projelendirilerek hayata geçirilmesini talep ediyorlar.

Mikrofon uzattığımız mahalle sakinleri Cumhuriyet Halk Partisi'nden Kemal Çebi'nin 5 yıllık başkanlık dönemi boyunca kentin önemli sorunlarına eğildiğini ve sosyal belediyecilik anlamında adım atıldığını söylediler.

“CAMİDE PARAYLA, BURADA BEDAVA”

Mahalle sakinlerinden birçok kişi, belediyenin mahalleye kazandırdığı toplu tuvaletlerden, açtığı halk marketlerinden ve sağladığı park alanlarından büyük bir memnuniyet duyduklarını belirtti. Vatandaş, bu hizmetlerin mahalle yaşamına olumlu katkılar sağladığını ve günlük ihtiyaçları karşılamada önemli bir rol oynadığını ifade ederek ayrıca park alanlarının ve çocuk oyun alanlarının, sosyal etkileşimlerini artırdığını, ailelerin keyifli vakit geçirebileceği alanlar haline getirildiğini vurguladı.

“EKSİKLER YENİ DÖNEMDE GİDERİLMELİ”

İnönü Mahallesi özelinde bazı eksiklikler de dile getirildi ve Kemal Çebi’nin yeni dönemi için önemli taleplerde bulunuldu. Bazı mahalle sakinleri kapalı yüzme havuzu ve mahalledeki spor aktiviteleri için uygun tesisler istedi. Bu tesislerin mahalle gençlerine sağlıklı ve aktif yaşam tarzlarını destekleyecek ve fazlasıyla genç nüfusa ev sahipliği yapan İnönü için önemli bir imkân sunacağını düşündüklerini ifade ettiler.

EN ÖNEMLİ EKSİKLİK KAPALI PAZAR YERİ

Mahallede kapalı bir pazar yerinin olmadığını söyleyen vatandaşlar, seçimden hemen sonra bu konunun çözülmesini talep ediyor. Mahalle sakinleri, yerel ürünlerin satılabileceği ve mahalle ekonomisine katkı sağlayacak bir pazar yerinin önemine vurgu yaptılar.

Mahalle sakinleri bu görüşleriyle, belediyenin sunduğu hizmetlerin ve yapılan yatırımların olumlu etkilerini yanı sıra, mahalledeki ihtiyaçların dikkate alınması gerektiğini vurguluyor.

MUHTAR KESKİN: GELDİĞİMİZ GÜN SORUNLARI TESPİT ETTİK

Küçükçekmece İnönü Mahallesi Sedat Keskin belediyeyle uyum içinde çalışan bir yereö yönetici olarak mikrofonumuza konuştu. Keskin, “Dolu bir 5 yıl geçirdik biz muhtarlar burada vatandaşlar ve kurum arasında bir köprü görevi üsteleniyoruz, 5 yıl öncesinde biz seçildiğimiz zaman muhtarlığımızın girişinde engeli rampası yoktu, buraya gelen engeli vatandaşlarımız için bir sorundu, bizde Küçükçekmece mahallesinden bunu talep ettik kendiler ide sağ olsunlar ilk talebimizi yerine getirdiler böylelikle engeli rampamızı yapmış olduk.” dedi.

“YEŞİL ALA İSTEDİK BELEDİYEMİZ YAPTI”

Yeşil alan sorununa da dikkat çeken Keskin, “Muhtarlığın girişinde sağ tarafta yeşil alanımız yoktu orada akşam saatlerinde çok farklı işler yapılıyordu vatandaşın şikâyeti üzerine bizde belediyeden talep etik ve orayı daha güvenli bir yeşil alana dönüştürdük.” ifadelerini kullandı.

“ULAŞIMDA CİDDİ PROBLEMLER VAR”

İnönü Mahallesi’nin en büyük sorunun ulaşım olduğunu söyleyen Muhtar Keskin, “5 yıl içerisinde tabi nüfusumuz yoğun ve bundan dolayı toplu taşıma da sıkıntılar yaşıyorduk ve bu talebimizi büyük şehir belediyesine bulunduk arada 4 yıl geçtikten sonra ki ,5 defa bu talebi ben yaptım, en son yapmış olduğumuz toplantıda bunun çok büyük bir ihtiyaç olduğunu sabah saatlerinde işe giden vatandaşlarımızın büyük sıkıntılar çektiğini belirttim, 4 yıl sonrasında 89K1 Kanuni Sultan Selim Hastanesinden Sefaköy metrobüs hattına ek seferler ve mahalleyi rahatlattık.”dedi.

VATANDAŞ EN ÇOK HANGİ SORUNLA GELİYOR?

Vatandaşın kendisine en çok otopark, ulaşım ve tesis eksikliğiyle geldiğini dile getiren Keskin, “Vatandaşın bize en çok şikâyet ettiği konular otopark, Pazar yeri ve ulaşım gençlikle alakalı sporla alakalı alanların yapılmasına ve mahalleye kütüphane ve kadınlara yönelik daha fazla proje ihtiyacı var.  Huzurlu ve mutlu bir mahallemiz olsun istiyoruz.” diye konuştu.

HALK HİZMETLERDEN NE KADAR MEMNUN?

Mikrofonumuzu birçok vatandaşa uzattık ve aldığımız geri dönüşler genel olarak olumlu oldu.

Küçük eksiklikleri de dile getiren İnönü sakinleri, önümüzdeki 5 yıl için Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi’den özel isteklerde bulundu.

VATANDAŞ1:  Emeklilerin hepsi buradaki parkta oturuyorlar ve namaz vakti geldiği zaman camideki lavabo ücreti 5 TL Belediyenin buraya yaptığı lavabo ise bedava. Biz memnunuz itiraz eden de nankördür halkın parasını götürüp çarçur etmedi cemaatçilere yedirtmedi hiç işe gitmeyip de her ay para alan memurları işten çıkartı Allah razı olsun ondan memnunuz.

Ulaşımda sıkıntı var buraya biraz daha ulaşım konusunda destek verseler güzel olur kapalı pazarı da yapsa bizim için çok iyi olur, onun dışında memnunuz başkandan.

VATANDAŞ2: Önceki belediyeden çok fazla bir eksiklik görmedim ben şu anki mevcut belediye de gayet güzel çalışmalar yapıyor ve bizim isteğimiz bir yüzme havuzunun yapılması yüzmek için başka yerlere gitmek zorunda kalıyoruz buraya da bir yüzme havuzu yapılırsa çok iyi olur.

VATANDAŞ4: Ben şehir dışından geliyorum ciddi bir otopark sorunu var. Arabamızı park edecek yer bulamıyoruz. Lütfen bu sorunu çözsünler.

VATANDAŞ4: Önceki yönetimler daha çok kültür ve sanat gibi şeylere yatırım yaptı ama şu anki ekonomik durumumuzda önceliğimiz artık sosyal yardımlar ve Kemal Çebi özellikle Halk Marketler gibi şeyler açarak bu ihtiyaçlarımıza cevap veriyor. Halk marketlerin daha da çoğalmasını ve direkt olarak maddi gıda yardımları bekliyoruz. Ben eşimden ayrıyım ve iki çocuğum var. 10 bin liralık elektrik borcumu ödeyemiyorum.

VATANDAŞ3: Benim adım da Kemal ben de Kemal amcadan bir futbol sahası istiyorum sokak arasında oynamamıza izin vermiyorlar bizde bu konuda çok sıkıntı yaşıyoruz bizim için futbol sahası yapsalar çok mutlu oluruz teşekkür ederiz şimdiden.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183