Öne Çıkanlar Türkiye FETÖ Next Level Tera Çebi İstoçspor

Bu haber kez okundu.

Akşahin: Taşeron işçilerin durumu ne olacak?

 Fatih Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Gündeme geçilmeden önce son çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameyle taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili mecliste söz alan CHP Grup Sözcüsü Kazım Akşahin, yeni yasayla beraber taşeron işçilerin  geçmişe dönük tazminat alma ve diğer haklarından feragat edip etmeyeceklerini sordu.

‘HANGİ KRİTERLER BAZ ALINDI?’

 Fatih Belediyesi’nde çalışan taşeron işçi sayısının ne kadar olduğunu ve kısa bir süre önce işten çıkarılan yirmiye yakın işçinin işlerine neden son verildiğini soran Akşahin, “İşçiler hangi nedenlerle işten çıkarıldı, çıkarılırken hangi kriterler baz alındı” diye sordu. İşten çıkarılan işçilerin bağlı bulundukları firmalar tarafından tazminatlarının ödenip ödenmediğini de soran Akşahin konu ile ilgili önergesinin başkanlık makamı tarafından yanıtlanmasını istedi.

KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ

Konuşmaların ardından yeni yıl ile birlikte çalışmaya başlayacak komisyon üyelerinin seçilmesi ile ilgili oylamaya geçildi. Oylama sonucunda AK Parti Grubundan Meclis Üyeleri Cahide Ahmetoğlu, Orhan Narin, Gökhan Ceyhan ve CHP Grubundan Fazıl Uğur Soylu denetim komisyonu üyeleri olarak seçildi.

FİDAN UĞUR –KENT YAŞAM 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183