Öne Çıkanlar 18 mart Yılmaz: Sorunları Ortadan Kaldıracağız Farklı Diller Belediye Başkanı Hasan Can pişman olacaksınız

Bu haber kez okundu.

Fatih Belediyesi Yeşil Alan vizyonu

10 bin 092 metre karelik alanda kurulan Yedikule Bahçe, bu ana dek 108 bin 252 kişi istifade etti. 43 bağımsız bölümün yıkıldığı 5 bin 200 metre karelik alanda kurulan Ayvansaray Bahçe ise bu ana kadar 53 bin 467 kişiyi ağırladı.

FATİH’TEKİ YEŞİL ALAN MİKTARINI 875 BİN METRE KAREDEN 1 MİLYON 230 BİN METRE KAREYE ÇIKARTTIK”

Son 4 buçuk yılda Fatih’teki yeşil alan miktarını arttırdıklarını söyleyen Fatih Belediye Başkanı Turan, “Fatih’te Yedikule Bahçe ve Ayvansaray Bahçede olduğu gibi son 4 buçuk yılda Fatih’teki yeşil alan miktarını 875 bin metre kareden 1 milyon 230 bin metre kareye çıkarttık. Diyelim ki siz Mevlanakapı’da yaşıyordunuz. Yıllarca önünden korkarak geçtiğiniz sur dipleri şu anda Fatih’in en büyük yeşil alanları olarak ortaya çıktı. Bu bir hayal değil. Şu anda İstanbul’da Ayvansaray Bahçe’nin olduğu yerde 43 tane gecekondu vardı. Kimseyi madur etmeden orayı kaldırdık ve Fatih’in en güzel ve en manzaralı parklarından birisi haline getirdik. Kent bahçelerimiz en sevilen projelerimizden biri oldu ve tüm İstanbulluların ilgi gösterdiği mekanlar haline geldi” dedi.

“FATİH’İN EN BÜYÜK PARKLARINI AÇIYORUZ”

42 bin metre karelik tek bir alan açacaklarını söyleyen Turan, “Fatih’in en büyük parklarını açıyoruz. Mevlanakapı’da 1. Etabını bitirmiştik. Şimdi Silivrikapı’da etap etap devam ediyoruz. 42 bin metre karelik tek bir alan açacağız. Yani 2 tane Çukur Bostan büyüklüğünde bir yerde park açacağız. Daha önce bu yerlerin önünden kimse geçemezdi. Buraları Fatih’e katmış olacağız” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183