Esnaf 4 yıldır bitmeyen metroya çalışmasına isyan etti

ÖZEL HABER

Bahçelievler Yenibosna Merkez Mahallesi 29 Ekim Caddesi’nde yol bakım ve çevre düzenlenmesinden kaynaklı çalışmalar sürüyor. Yol bakım çalışması nedeniyle bölgede trafik çilesi yaşanırken bölgede yapımı devam eden Ataköy – Basın Ekspres – İkitelli Metro Hattı inşaatı nedeniyle de bölge esnafının önü tamamen kapatılmış durumda. Kent Yaşam gazetesi olarak bölgeye giderek esnafa ve vatandaşlara bölgede yaşanan sıkıntıları sorduk.

Bahçelievler Yenibosna Merkez Mahallesi 29 Ekim Caddesi’nde yapılan yol bakımı ve çevre düzenlemesinden kaynaklanan trafik karmaşası vatandaşı çileden çıkarıyor. Çalışmalar nedeniyle yolun bir bariyerlerle çevrilere trafiğe kapatılması özellikle yolu bilmeyen sürücülere zor anlar yaşatıyor. Trafikte yaşanan sıkıntıların yanı sıra bölgede 2017 yılından beri yapımına devam edilen Ataköy – Basın Ekspres – İkitelli Metro hattı inşası nedeniyle bölge esnafının önü tamamen kapatılmış durumda. Esnaf dört yıldır yaşadıkları sorunları Kent Yaşam mikrofonuna anlattı.

“MAĞDURİYETİMİZ HAD SAFHADA”

Devam eden çalışmalardan en çok etkilenenlerden biri olan Huzur Kebap işletmecisi Murat Başaran, 2017 yılında başlayan çalışmanın, 2019’un ilk çeyreğinde biteceğinin kendilerine iletildiğini fakat bugüne gelindiğinde bitiş tarihinin 2022 Haziran ayı olarak aktarıldığını belirtti. Çalışmaların çok yavaş ilerlediğini ifade eden Başaran, mağduriyetlerinin had safhada olduğunu söyledi.

“NEYİMİZ VAR NEYİMİZ YOK SATTIK”

Çalışmanın yavaş ilerlemesinden kaynaklı büyük ölçüde zarar ettiklerini belirten Başaran, Bizi her yönüyle çok etkiledi. Bizim burada daha fazla insan çalıştırmamız gerekirken çalışmalar yüzünden daha az istihdam yapıyoruz. Daha önce 35 kişi ile hizmet verirken şu an da bu sayı 13. İşletme olarak yüzde 70 kaybımız var. Biz burada dört yıldan beri süre gelen bir sıkıntıyla boğuşuyoruz. Bu süreci nasıl atlattınız diye sorarsanız, neyimiz var neyimiz yok sattık işin gerçeği.” dedi.

İşletmenin etrafı kapatıldıktan sonra müşterilerin kullanmak zorunda kaldığı giriş

“DEVLETİ VE BELEDİYEYİ YANIMIZDA GÖRMEK İSTİYORUZ”

Devleti ve belediyeyi süreç içerisinde yanında görmek istediklerini ifade eden Başaran, “İhaleyi alan firma da ticaret yapıyor biz de ticaret yapıyoruz. Biz de bu devlete vergi veriyoruz karşımızdaki firma da aynı şekilde ticaret yapıyor o da belki devlete vergi veriyor ama o para kazanırken ben mağdur oluyorum. Benim mağduriyetim ondan, belediyeden, bu raylı sistemi buraya yapanlardan kaynaklanıyor. Tamam, bu kamuya yapılan bir hizmet ama bu hizmeti firma bedavaya yapmıyor ki, milyonlar götürüyor belki. Bizim de buradaki mağduriyetimiz görülsün, giderilsin. Biz devleti ve belediyeyi yanımızda görmek istiyoruz. Bir günden bir güne gelip bize sorsunlar ‘Ne haldesiniz?’ diye.” dedi.

“DESTEK OLACAKLARI YERDE KÖSTEK OLUYORLAR”

Başaran “İlgili makamlardan zararınıza karşılık bir ödeme aldınız mı?” sorusu üzerine, “4 yıldan beri herhangi bir destek almadım. Destek almadığım gibi iki tane faturam geciktiği zaman kesmeye geliyorlar. Devlet veya belediye bana destek olacağı yerde köstek oluyor. Hiçbir vaatte bulunmadılar bize ve biz vaat de istemiyoruz. Biz kimseden sadaka da istemiyoruz biz gasp edilen hakkımızı istiyoruz. Benim iş yerimin dört tarafı kapalı, buraya girişler resmen patika yollardan yapılıyor.” dedi. İSA KARAARSLAN - ELİZAN FİDAN / KENT YAŞAM

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.