Öne Çıkanlar haberdesiniz Son dakika haberler son dakika haber Kelamdan Kaleme

Bu haber kez okundu.

‘Süslü Kadınlar’ Beylikdüzü’nde pedal çevirdi

30 ülke ve 151 şehirde bisiklet kullanımını artırmak ve bisiklet kullanıcıları için güvenli ulaşım altyapısının oluşturulmasınadikkat çekmek amacıyla bu yıl dokuzuncusu düzenlenen ‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nun Beylikdüzü ayağı, Yaşam Vadisi’nde gerçekleşti. Beylikdüzü Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen organizasyonda gönüllü kadınlar etkinliğe, süsledikleri bisikletlerle destek verdi. Etkinlik kapsamında konuşma yapan Beylikdüzü Belediyesi Meclis 1.Başkanvekili Serdal Mumcu katılan herkese teşekkür ederek, Beylikdüzü Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Organizatörü Özgen Kaplan’a çiçek takdim etti.

“ÖNCELİĞİMİZ YAŞANILABİLİR BİR KENT OLUŞTURMAK”

Beylikdüzü’ndeki bisiklet parkurunun 9 bin metreye çıkacağını ve önceliğin her zaman yaşanabilir bir kent oluşturmak olduğunu belirten Serdal Mumcu, “Kadınlar bulunduğu her ortamda fark yaratıyor. BizlerBeylikdüzü’nde bu anlamda da farklıyız. Kentimizde mevcut 6 bin metre olan bisiklet sürüş parkurumuz yakında 9 bin metreye çıkacak. Beylikdüzü’nde bisiklet yollarımızla bizlerde fark yaratmaya devam ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de bunu daha ileriye taşıyacağız. Bu anlamda yaşanabilir kentler oluşturmak bizim birinci önceliğimiz. Beylikdüzü olarak İstanbul’da her daim fark yaratmaya devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“KADIN KORKMADAN YOLLARDA OLMALI, TOPLUMUN HER ALANINDA VAR OLMALI”

Etkinliği düzenlemenin bir amacının da bisikletin günlük hayatın bir parçası olmasına dikkat çekmek olduğunu belirten Özgen Kaplan ise, “Turumuz bu yıl yaklaşık 150 şehir ve 30 ülkede eş zamanlı olarak bağımsız gönüllü kadınlar tarafından gerçekleştirildi. Bisikletin günlük hayatın bir parçası olmasına dikkat çekmek amacıyla düzenlediğimiz ‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’ kadınların toplumda daha fazla görünürlüğünü sağlamak, kendilerini temsil etmelerine fırsat vermek ve güvenli bisiklet sürmeye ilişkin altyapı talebini pekiştirmek istiyoruz. Kadın korkmadan yollarda olmalı, toplumun her alanında var olmalı. Kadın ve erkeklerin bu toplumda aynı haklara, yükümlülüklere sahip olduğunu ve her alanda kendilerini özgürce ifade etme hakları olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyoruz.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183