Öne Çıkanlar dış cephe boyamaları yan fülüt bulut ezgi halay

Bu haber kez okundu.

MERAKLI ATÖLYELER BEŞİKTAŞ’TA BAŞLIYOR

Beşiktaş Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezi örnek çalışmalara imza atıyor. Kadınların karşılaştıkları şiddet karşısında psikolojik destek alabildikleri; aynı zamanda sosyal haklarını öğrenip atölyeler düzenleyebilecekleri Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezi ile Sosyal bir girişim olan ‘’Öğrenme Meraklıları’’ iş birliğiyle düzenlenecek olan Meraklı Atölyeler bugün başlıyor. ‘’Dil Değişir Mi?’’ konulu ilk atölye bu akşam saat 21.00’de gerçekleşecek. Pandemi nedeniyle Zoom uygulaması üzerinden düzenlenecek atölye 50 kişiyle sınırlı olacak. E-posta ya da telefonla yapılacak olan başvuruların ardından katılımcılara Zoom linki iletilecek.

Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Dil hakkında önemli bilgilerin verileceği atölye, psikolojik danışman, çift ve aile terapisti Özge Öztürk Birdal eşliğinde gerçekleşecek. 

“TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİNE DAYALI POLİTİKALAR ÖNCELİĞİMİZ”

Toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı iletişim dilinin önemini vurgulayan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat sözlerine şöyle devam etti.

“Kadın ve erkeğin eşit temsil edildiği, rollerin eşit üstlendildiği, karar alma süreçlerinde dengenin gözetildiği toplumsal cinsiyet eşitliğine dayalı politikalar geliştirmek ve kadınlara destek olmak bizim daima önceliğimiz olacak.”

Atölyede gündelik yaşamda dilimizde yer alan cinsiyet üzerinden toplumun ortak belleğindeki varsayımların konuşulması, cinsiyetçi kalıplar üzerine düşünülmesi, sorgulanması ve değişime yönelik çözümlerin tartışılması amaçlanıyor.

Anahtar Kelimeler:
Beşiktaş Belediyesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183