Öne Çıkanlar gelecek temsil Ekrem İmamoğlu başakşehir şamlar tabiat parkı yaşam mücadelesi

Bu haber kez okundu.

Küçükçekmecelilere Tüp Bebek Tedavisi Anlatıldı

 Küçükçekmece Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ve İkitelli Batı Bahat Hastanesi işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘Kısırlık ve Tüp Bebek Tedavisi’ konulu seminerde kadınlarla bir araya gelen Op. Dr. Fuat Eserol, önemli bilgiler verdi. Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen seminere kadınlar büyük ilgi gösterdi

Aşılama tedavisi 3 kez uygulanabiliyor

Op. Dr. Fuat Eserol, “Sebebi belli olmayan kısırlık vakalarında tüp bebek öncesinde, 3 sefere kadar aşılama tedavisi denenebilir. Bir yıl süre ile korunmasız cinsel ilişkiye rağmen hamilelik oluşmaması durumunda çiftlerin, tüp bebek merkezine başvurmaları gerekiyor. 35 yaş üstü kadınlarda bu süre 6 ay, 40 yaş üstü kadınlarda ise 3 aya iniyor”dedi.


Kısırlık sebepleri

İnfertilite (kısırlık) sebeplerini sıralayan Eserol, “ Kısırlığın pek çok sebebi olabilir. Bunlar başlıklar halinde erkeğe ait sorunlar, yumurtlama sorunları, tüplerle ilgili sorunlar, rahme ait sorunlar ve rahim ağzına ait sorunlar olarak sıralanabilir. Tüp bebek tedavisini üç defa aşılama yapılmasına rağmen gebelik oluşmayan, sperm sayısı aşılama için kabul edilen değerlerin altında olan, erkekler için hiç spermi olmayan, çocuk için kısıtlı zamanı kalmış çiftlere uyguluyoruz. Genç yaşta uygulanan tedaviyle çocuk sahibi olma şansı artıyor” diye konuştu.


Bir kişiye ücretsiz tüp bebek tedavisi

Op. Dr. Eserol, katılımcıların sorularını da yanıtladı. Semineri izleyen katılımcılar arasında çekilen kurayla bir kişiye ücretsiz tüp bebek tedavisi hediye edildi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183