Öne Çıkanlar CHP Adalar Belediye Başkan Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran jüri park

Bu haber kez okundu.

Küçükçekmece’de Çanakkale Şehitlerine Vefa Sergisi

Küçükçekmece’de Çanakkale ruhunu yansıtan ‘Çanakkale Şehitlerine Vefa Sergisi bugün açıldı. 2019 yılında planlanan sergi salgın nedeniyle bir süredir yapılamıyordu. Küçükçekmece Anadolu Lisesi’nin düzenlediği sergiyi Küçükçekmece Belediyesi, Küçükçekmece Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı destekleyici oldu. Sergi lisenin görsel sanatlar öğretmenleri; Ülkü Gökçen Gökçek, Gizem Ayna ve Fadime Yücel’in fikirleri ile oluştu.   

Eski Küçükçekmece Lisesi Mezunlar Dernek Başkanı Ethem Karakule, ünlü sanatçı Hakan Dedeler ve Küçükçekmece Anadolu Lisesi müdürü Hasan Mangur sergiyi ziyaret etti.

“GEÇMİŞİ BUGÜNÜN LİSELİLERİ İLE RESMETTİK”

Görsel Sanatlar Öğretmeni Fadime Yücel, 2019 yılında ‘Çanakkale Şehitlerine Vefa Sergisi’ projesini başladıklarını ama salgın nedeni ile bir türlü gerçekleştiremediklerini belirtirken, “ Geçmişi bugünün liseliler ile vefa sergisi olarak resmetmek istedik. Türk Tarih Kurumu’nun harf mecmualarından ve Genel Kurmaylığın galerisinden şehitlerimizin görsellerini bulduk. Bunları Asetat üzerinde noktalar ile çizgi kullanmadan resmettik. Öğrencilerimiz bu resimleri 9. sınıfta gerçekleştirdi, lakin salgın dolayısıyla 11. Sınıfta kısmet oldu." dedi. SÜLEYMAN ÇAY/KENT YAŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183