Öne Çıkanlar gündem haber CHP bisiklet dikilitaş İpekyolu Dergisi

Bu haber kez okundu.

Küçükçekmece Eşitlik için İlk Adımı Attı

 Adaletli, eşit ve kadın dostu bir kent hedefi ile hareket etmeyi amaçlayan Küçükçekmece Belediyesi tarafından Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü kuruldu. Müdürlük bünyesinde, ekonomik, sosyal ve kültürel ayrımcılıklara maruz bırakılan kadın, çocuk, genç, yaşlı, azınlık ve sığınmacılar ile hareket kabiliyeti kısıtlı bireylere yönelik faaliyetler geliştirilecek.

ÇEBİ: ‘’HER TÜRLÜ AYRIMCILIĞA KARŞIYIZ’’

Konu hakkında açıklama yapan Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “Kadın dostu kentler, kentin sunduğu ekonomik, sosyal ve siyasi fırsatlardan kentte yaşayan herkesin eşit bir biçimde yararlanabileceği kentlerdir. Bu kenti mümkün kılmanın tek yolu ise katılımcı yönetimi sağlayacak mekanizmaların yerel düzeyde oluşturulmasından geçiyor. Kadınların huzurla ve güvenle yaşayabildiği, kalkınmanın merkezinde olduğu, sosyal hayata ve iş hayatına daha çok katıldığı, kentte eşitliğin sağlanabildiği örnek bir ilçe olmayı hedefliyoruz. Kadınların toplumsal ve siyasal hayattan, ekonomiden izole edilmesi kabul edilebilir değil. İlk olarak toplumsal cinsiyet eşitliği odaklı çalışmalar yürütecek olan Müdürlüğümüz sonraki süreçte çalışmalarını genişleterek, her türlü ayrımcılığa karşı projeler geliştirerek hizmet vermeye devam edecek” diye konuştu.

ŞİDDETE MARUZ KALAN KADINLAR GÜVENCE ALTINA ALINACAK

Cinsiyet, cinsiyet kimliği, dil, din, ırk, etnik köken, inanç ve inançsızlık ayrımı yapılmaksızın, kentte yaşayan tüm bireyleri kucaklama hedefiyle kurulan müdürlük hizmetleri kapsamında şiddetle mücadele, sağlık hizmetleri ve çocuk ve aile birimi görev yapacak. Bu birimler; kadınların sağlık, eğitim ve sosyal hizmetlere, istihdam olanaklarına, kentsel hizmetlere, şiddete maruz kaldıkları takdirde haklarını güvence altına alacak mekanizmalara erişimini kolaylaştırıcı çalışmalar sürdürecek. Ayrıca aile, çocuk ve bireyin ruhsal ve fiziksel bütünlüğünün korunması, refahının artırılmasına

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183