Öne Çıkanlar GÜNDEM CHP Adalar Belediye Başkan gündem haber Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran

Bu haber kez okundu.

Kerimoğlu’nu kamu sorumluluğuna davet ediyoruz!

 Yüzde 80’i yeşil alan olan ve tek katlı binalardan oluşan Ataköy 1. Kısım çarşıyla ilgili Bakırköy Belediyesi’nin ısrarını anlayamayan vatandaşlar, Başkan Bülent Kerimoğlu’nu kamu görevini yapmaya ve kamunun yanında olmaya davet etti.

RİSKLİ YAPI REZALETİ

Sözü edilen risk raporunu kimsenin görmediğinivealınan boşaltım kararına “Riskli Yapı Rezaleti” diye tepki gösteren Bakırköylüler, konunun muhatabının bile kim olduğunun belli olmadığını söyleyerek, belediye yönetimin “Kamunun yanında değil, rantın yanında” yer alan bir tavır içinde olmalarından dolayı rahatsızlıklarını dile getirdi.
Ataköy 1. Kısım Koruma ve Güzelleştirme Derneği’nin, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kuruluna çarşının tescillenmesi, özgün Ataköyprojesinin bir parçası ve modern kent mimarisinin bir örneği olarak korunması yönünde bilimsel, halkçı ve çevreci ilkelere dayanan bir görüş bildirmesi bekledikleri Bakırköy Belediyesi’nin kurula“Ataköy projesi kapsamında korunması gerekir” diye bir rapor yazmadığını belirterek, “Belediyenin görevi kuvvetlinin yanında değil, kendisini seçen halkın yanında olmaktır“ dedi.

KİMİ KİME ŞİKÂYET EDECEĞİZ? KONUNUN MUHATTABI KİM?

İlçe belediyesinin konunun muhatabı olarak İBB’yi, İBB’nin ise ilçe belediyesini gösterdiğini söyleyendernek üyeleri, tek katlı dükkânlardan oluşan çarşının ve yaklaşık 14 yıldır faaliyet gösteren ve yine aynı şekilde tek katlı olduğu halde boşaltılan Ziraat Bankası’nın da riskli yapı olmasının akıllara zarar olduğunu söyledi.
Binaları için Üniversitelerden güçlendirilebilir raporu alan mülk sahipleriyle ve Ataköy sakinleriyle konuşmayıp, evrak göndererek elektrik ve suyunu kesmekle tehdit eden Başkan Bülent Kerimoğlu’nun, seçildiği günden beri halktan kopuk ve sadece “Ben yaptım oldu” mantığı ile iş yapmasına artık yeter diyen Bakırköylüler, en çokta kimi kime şikâyet edeceğini şaşırdı.

CHP BELEDİYE KAMUNUN DEĞİL, İMAR İDDİALARININ YANINDA

“En büyük risk, yanı başımızda 20 katlı olan ve çarşının yarısını satın alan RamadaOtel’dir” diyerek tepki gösteren vatandaşlar, çarşılarının boşaltıldığı takdirde alanının imara açılacağı iddiaları karşısında, kendisini sosyal demokrat olarak iddia eden CHP’li Bakırköy Belediyesi’nin, kamunun ve yeşilin yanında değil de imar iddialarının yanında yer almasını anlayamadıklarını ifade ettiler.


BELEDİYE YETKİSİNİ YIKIMA ARACILIK EDEREK KULLANIYOR

Bakırköy’ün geçmiş dönemden kalan tüm eserlerini ya işlevsiz bırakan, ya da üçüncü kişilere peşkeş çeken bir yönetimle karşı karşıya olduğunu iddia eden vatandaşlar, “Belediye neden yeşil alanlarını, Ataköy’ün olmazsa olmaz bir parçasını yıkmaya çalışıyor. Belediye neden kendi yetkisini kullanmıyor da, yıkıma aracılık ediyor.” diyerek,“Kerimoğlu’nu kamu görevini yapmaya davet ediyoruz” çağrısı yaptı.

KERİMOĞLU’NU DENETLEYECEK KİMSE YOK MU?

2014 yılında Bakırköy Belediye Başkanı olarak seçilen Bülent Kerimoğlu’nun göreve geldiği günden beri yaptığı işlerin ne parti ahlakına, ne de sosyal demokrasiye uymadığını söyleyen vatandaşlar, son olarak belediyeye ait alanları ‘yap, ilet, devret’ modeliyle özelleştirmesiyle, var olan hizmetleri ise yok etmesiyle gündeme gelen Kerimoğlu’nu denetleyen kimse yok mu diye sorarak, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na“Sesimizi duyan yok mu?” diye seslendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183