Öne Çıkanlar gelecek temsil başakşehir şamlar tabiat parkı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu

Bu haber kez okundu.

İstanbul Sözleşmesi feshine tepkiler çığ gibi büyüyor

2011 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin de imzaladığı ve İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi” 20 Mart saat 02.00’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile feshedildi. Karara tepki gösteren vatandaşlar sokaklara dökülürken İstanbul'daki eylemlere polis müdahalede bulundu.

“YAŞAMAKTAN VAZGEÇMİYORUZ”

Kadıköy Rıhtım’da gerçekleştirilen eyleme katılan vatandaşlar Ayvalıtaş Parkı’na doğru yürüyüşe geçti. “Yaşamaktan vazgeçmiyoruz” sloganı da atan vatandaşların önü bir süre sonra polis tarafından kesildi. Yürüyüş yapanlar gruplara bölündü. Ara sokaklarda bir süre daha eylemlerine devam ederkenAyvalıtaş Parkı’na doğru yürüyüşleri ara sokaklarda da engellenen vatandaşlar

, Bahariye Caddesi üzerinde yürüyüşe devam etti. “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları eşliğinde yürüyen kadınlar Bahariye Caddesi’nin sonunda da engelle karşılaştı.

BALKONLARDAN DESTEK GELDİ

Bir süre yolu kesen polis daha sonra yolu açarak geçişlere izin verdi.  Doktor Esat Işık Caddesi’ne yönelen kalabalığa cadde üzerinde oturan vatandaşlar balkon ve pencerelerden tencere tavayla, alkışla eşlik etti. Polis bu cadde üzerinde bir süre yolu kapalı tutup tekrar yolu açtı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183