Öne Çıkanlar dış cephe boyamaları yan fülüt ezgi bulut halay

Bu haber kez okundu.

İstanbul değil ‘Betonbol’ diyelim artık..!

 Beton blokları bu güzel şehrin kalbine hançer gibi sağlayarak. Yol yapmadan, kaldırım yapmadan, park yapmadan, yürüyüş alanları, dinlenme alanları, sosyal tesisiler yapmadan, yalnızca bulduğumuz her boş alana beton diktik. Çok para kazanalım dedik, çok rant elde edelim dedik, zenginliğimize zenginlik katalım dedik, sonunda bu hale getirdik, bu tarih mirasını.

Önce apartman dedik, sonra gökdelen dedik, ardından kule adını verdik ve her defasında gökyüzüne doğru tırmanan onlarca katı üst üste dizip, İstanbul’un nefesini kestik. Milyonlarca insan, milyonlarca bina, milyonlarca araç iç içe, dip dibe, yaşayın da görelim dedik.
Görüntü ortada, ne yazmaya ne söylemeye gerek var. Çık Çamlıca Tepesi’ne, bak önüne arkana, içinden şarkı mı söylemek gelir, yoksa ağlamak mı gör..!
Sokaklarında yürünemeyen, yollarında gidilemeyen, parklarında gezilemeyen kargaşa, kaos, öfke yüklü, beton kaplı bir şehir. İstanbul demesek de olur artık. ‘Betonbol’ adı daha çok yakışıyor, ihanet edilmiş ve hale edilmekte olan bu şehre..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183