Öne Çıkanlar dış cephe boyamaları yan fülüt bulut ezgi halay

Bu haber kez okundu.

İstanbul'da hava nasıl olacak? çamur yağmuru ne zamana kadar sürecek?

ÇAMUR YAĞMURU NEDİR?

Çamur yağmuru çöllerden rüzgar vasıtasıyla havalanan kumların denizlere savrulması ya da yağışlı havaya tesadüf etmesi halinde yağmur bulutuna karışıp yağmuru çamura dönüştürmesi ile oluşur. Eğer savrulan kumlar denize gidiyorsa denizi çamura dönüştürebilir ve denizin buharlaşmasıyla çamur da buharlaşır. Dolayısıyla daha çok çöl iklimlerinde ve kurak iklimlerde görülür.

ÇAMUR YAĞMURU ZARARLI MI?

Çöl tozları doğa kaynaklı hava kirliliği nedenleri arasında sayılmaktadır. Çamur yağmuru, içerisinde taşıdığı toz partikülleri sebebiyle uzun süreli yağış halinde insan sağlığı açısından sakıncalı kabul edilmektedir. Solunum yolu hastalıkları ve kalp problemi olanların, yaşlıların ve çocukların çamur yağmuru sırasında dışarıda bulunması önerilmemektedir. Zira astım KOAH ve kalp hastalıklarında tetikleyici bir unsurdur.

ÇAMUR YAĞMURU NE ZAMAN BİTECEK?

Çamur yağmuru nedir, nasıl oluşur? sorularına cevap alan vatandaşlar, bu yağışın ne zaman biteceğini öğrenmek istiyor. Dün gece saatlerinde başlayan çamur yağmuru İstanbul ve çevresindeki etkisini 21 Nisan Çarşamba gününe kadar gösterecek. Uzmanlar Meteoroloji Çarşamba'dan itibaren çamurlu yağmurun son bulacağını belirtiyor. KENT YAŞAM

Anahtar Kelimeler:
Istanbul
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183