Öne Çıkanlar haberdesiniz kent yaşam gazetesi GÜNDEM Son dakika son dakika haber

Bu haber kez okundu.

İBB DİVANHANE ESKİ KARAKOLU İÇİN YARGI SÜRECİNİ BAŞLATIYOR

Koruma Kurulu, aldığı kararlarla 19. yüzyıla tarihlenen Divanhane Eski Karakol Binası’nın yıkımına onay verdi.Yapının yıkılarak yeniden yapılmasıve özgün duvarların korunması ön görüldü. Sultan Abdülaziz’in yapısı mekanla ilgili farklı tarihlerde alınan kararlar, geride bıraktığımız Şubat ayında tarihi eser hassasiyetle bağdaşmayan bir yöntemle, iş makinesi ve hiltikullanılarak uygulamaya konuldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, çalışmanın başlaması üzerine projeyi eleştirerek, projenin İstanbul’un tarihi kimliğine zarar verdiğin söyledi. Çalışmanın durması gerektiğini belirten Polat, Koruma Kurulu’na aldığı kararı kaldırma çağrısında bulundu.

İBB, yapının kurtulması için yıkıma gerekçe olan yol güzergahını değiştirdi. Koruma Kurulu’na itirazda bulunarak kararın iptalini istedi. Kurul, İBB’nin yazdığı iptal yazısını reddederek projenin devamı yönünde karar verdi. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Koruma Kurulu kararları, yürütülen çalışma ve yapılması gerekenlerle ilgili kamuoyunu bilgilendirmek için bugünsaat 14.00’de DivanhaneEski Karakol Binası’ndabasın açıklaması yapacak.

Yer: Divanhane Eski Karakol Binası  - Kasımpaşa

Tarih: 05.03.2021

Saat: 14.00

Anahtar Kelimeler:
Ibb
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183