Öne Çıkanlar Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi gelecek gündem haber temsil

Bu haber kez okundu.

Güral Porselen çevre hassasiyeti ile üretime devam ediyor

Sofra sanatında ki başarılarına sürdürülebilirlikle ilgili çalışmalarıyla devam eden Güral Porselen, enerji ve su kullanımının azaltılması konusunda servo motorlu sistemler kullanarak enerji kullanımında %15’lik iyileştirme sağlıyor. Enerji tasarrufunda yüksek robotik teknolojilere yatırım yapan Güral Porselen, hava tüketiminin de azaltılması tarafında yapılan çalışmalarıyla özellikle kompresör yüklerinin azaltılması ve elektrik tüketiminin düşürülmesini sağlıyor.

Atık su geri dönüşümünde %25 iyileştirme

Güral Porselen, tabak üretiminin yapıldığı preslerde hidrolik yağın soğutulması için kullandığı sularda iyileştirme çalışmaları yapıyor ve suyun atık tesisine verilmeden tekrar sistem içinde kullanımını % 25 iyileştiriyor.

Güral Porselen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Harika Güral: ‘Makinalarımızda bulunan sulu soğutma sistemleri ve suyun devir daim yaptırılması ile kanallara suyun gitmesini engellemiş olduk ve büyük oranda su tasarrufu yaptık. Bu aslında küçük bir şey gibi görünüyor ama sanayiciler bilir. Sanayi üretiminde kullanılan suyun miktarı çok büyüktür. Yapılan tasarruf hem giderleri azaltacak hem de çevrenin korunmasına katkı sağlayacaktır. Arıtma tesisleri sayesinde arıtılmış suyun fabrika içerisinde değerlendirilmesini sağladık’ diyerek sürdürülebilir yaşamın kaynağı suyun kullanımının önemini vurguladı.

Sadece Porselen ve Vitrifiye de değil turizmde de sürdürülebilirliği destekliyor

Turizm profesyonellerince dünya çapında otelcilik sektöründe en lüks oteller arasında gösterilen Güral Premier Belek ve Güral Premier Tekirova, çevre ve enerji yönetim sistemleriyle riskleri belirleyerek dünyada yaygınlaşan sıfır atık projesi kapsamında aldığı belgeler ile atıkların ayrıştırılmasını ve dönüştürülmesi sağlıyor. 0 atık kullanımı kapsamında 2019 yılından bugüne kadar Güral Premier Tekirova 161 ton, Güral Premier Belek 117 ton atığın geri dönüştürülmesi ile sürdürülebilirliği destekliyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183