Öne Çıkanlar Kelamdan Kaleme heyecan Ertuğrul Bodur memur Türkiye Atletizm Federasyonu

Bu haber kez okundu.

GÖKSU RADYO ESENLER’İN KONUĞU OLDU

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, ‘Karadeniz Rüzgârı Ramazan Özel’ adlı programda Musa Ada’nın konuğu oldu. Programda Ramazan etkinlikleri ve belediye hizmetleri ile gündeme ilişkin pek çok konu hakkında görüşlerini paylaşan Göksu, ABD Başkanı Joe Bıden’ın Türkiye’yi hedef alan soykırım iddialarını da sert sözlerle eleştirdi.

ETKİNLİKLERİMİZİ MİLYONLAR TAKİP EDİYOR

Geçtiğimiz yıl hüzünlü bir Ramazan ayı geçirdiğimizi ifade eden Göksu, “Bu Ramazan da aynı şeyi yaşıyoruz. Oysa Ramazan, müthiş bir iklimle geliyor. Ramazan’ın şehrin ruhuna kendini üfleyen ve bunu hissettiren bir özelliği var. Biz bunu Esenler’de yaşıyorduk. Şimdi bunları ekrana ve sanala taşımış olduk. Aynı karşılığı vermese de bu bağı hissettiren anlayışla yayınlarımız devam ediyor. Tüm dijital platformlarımızda radyomuzdan tutan da televizyonumuza kadar 8,5 milyon kişi bizleri izlemiş ya da dinlemiş. Bu ay 10 milyon insanımız tarafından takip ediliyoruz. Önceden etkinliklerimizi meydanlarda sınırlıyorduk şimdi tüm yeryüzüne yaydık” şeklinde konuştu. Esenler Belediyesi’nin bu Ramazan’da da pek çok aileye yardımlar ulaştırdığını belirten Göksu şunları kaydetti:

“ 2020 yılında 17 bin hane öngörüp 67 bin haneye yardımlarımızı ulaştırdık. Bu sene de yardım edeceğimiz aileler dışında AŞEV ile 2 bin kişiye her akşam evinde sıcak yemek veriyoruz.”

TARİHİMİZLE SOYKIRIM KELİMESİ YAN YANA GETİRİLEMEZ

Soykırım iddialarına ilişkin ise Göksu şunları söyledi: “Büyük bir devletin çocukları olursanız dertleriniz de büyük olur. Biz 20 yılda çok önemli adımlar attık. Bu adımlar sayesinde ekonomimizle, savunma sanayimizle ve daha birçok konuda kendi ayaklarımızın üzerinde duracağımızı, dünyadaki ağrılık merkezlerinin değişiminde önemli bir aktör olduğumuzu gösterdik. Küresel ekonomik güçler, ağırlık merkezlerinin var olduğunu söyleyenler, dünyanın bu yeni ağırlık merkezine doğru kayışının karşısında kendilerini korumak için ambargolar ve oyunları devreye koydular. Her sene ABD’den ne ses gelecek, Batı’dan ne ses gelecek diye birileri algı operasyonları yaptı. Biz artık ne ABD’nin ne de herhangi bir küresel gücün dediklerine göre hareket edecek bir ülke değiliz. Biz bağımsız bir ülkeyiz. Kendi ayakları üzerinde duran, gücünü Hakk’tan ve halktan alan bir milletiz. Bizim adımız soykırım ile yan yana getirilemez. Bizim tarihi değerlerimizle soykırım kelimesi asla yan yana getirilemez” ifadelerini kullandı.

ESENLER BİR MARKA HALİNE GELDİ

Programda şehre ilişkin görüşlerini de aktaran Göksu, “Şehir, Farabi’nin tanımına göre, tam ve mükemmel işleyen bir insan vücudu gibidir. Tam ve mükemmel işleyen vücut arızası olmayandır. Şehir, yemek arayan için yemeğin, ilim arayan için ilmin, iş arayan için işin olduğu yerdir. Şehrimekânsal olarak geliştirmek isterken kültürel olarak dönüştüremezsek mekânı sadece boyamış oluruz. Mekân içindeki insanla şeref bulur. Mekânın içindeki insanın hayatında ortaya koyacağınız ufuk ve  vizyon, mekânın da zamanın da anlamlı hale gelmesine katkı sağlar. Biz bu şehri herkesin benim evim dediği, bu şehrin bütün unsurlarını kendisiyle bütünleştirmesi noktasında başarılı olduk. Esenler bugün herkesin bildiği bir marka haline geldi” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183