Öne Çıkanlar FENERBAHÇE Galatasaray ibb Bağcılar Belediyesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Bu haber kez okundu.

Gezici kütüphane Küçükçekmece yollarında

Küçükçekmece Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 29 Mart - 4 Nisan 57. Kütüphane Haftası’nda herkesin kitap okuyabilmesi amacıyla gezici kütüphane projesi başlatıldı. Belediye bünyesinde bulunan merkez kütüphane konumundaki Millet Kütüphanesi, şube kütüphane konumundaki Kemalpaşa Semt Konağı Kitap Kafe ve Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi Kitap Kafe ile toplam 3 merkezde kütüphanehizmeti verilen Küçükçekmece’de,  gezici kütüphane projesi ile özellikle dezavantajlı mahallelere ve okullara da ulaşılabilmesi hedefleniyor. Proje kapsamında 2 bin 930 basılı eser ile hem yetişkinlere hem çocuklara, bilgi kaynaklarına ücretsiz ulaşım imkanısağlanıyor.Gezici Kütüphane’nin ilk durağı Halkalı Meydan ve Halkalı Gündüz Bakımevi oldu.

ÇEBİ: KÜÇÜKÇEKMECELİLERİN KİTABI SEVMELERİİÇİN ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ

7'den 77'ye tüm vatandaşların kitaba ulaşabilmesi için gezici kütüphaneyi oluşturduklarını ifade eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “Her yaş grubuna yönelik kitap koleksiyonu, dergi gibi kitap türlerinin yer aldığı Gezici Kütüphane, ilk olarak ilçedeki Gündüz Bakımevleri ve Küçükçekmece meydanlarını düzenli aralıklarla ziyaret ediyor. Erken yaşta çocukların kitapla buluşmasının ve bu konuda fırsat eşitliği yaratılmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Küçükçekmecelilerin kitabı sevmeleri, bilgiye kolayca ulaşmaları ve okumayı alışkanlık haline getirmeleri için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

CKSM SEYİR PARKI ÇOCUK KÜTÜPHANESİ PROJELERİNİN HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

Gezici kütüphane projesinin yanı sıra Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde kitapseverlerin hizmetine sunulacak olan kütüphanenin de fiziki koşullar ve donanım açısından hazırlıkları da sürüyor. Kütüphane, yaklaşık 8 bin kitaplık bir derme ile çok yakında hizmete açılması planlanıyor. Ayrıca her çocuğun yerel kütüphaneye alışması, kitap okumayı sevmesi ve kütüphane kullanma becerilerine sahip kılınması amacıyla hayata geçecek olan Seyir Parkı Çocuk Kütüphanesi’nin hazırlıkları da devam ediyor. Mobilyaları, bahçesi ve renkleri çocuklara özel dizayn edilen ilk katı kitap kafe ikinci katı çocuk kütüphanesi olarak tasarlanan Seyir Parkı Çocuk Kütüphanesi’nin yaklaşık 10 bin kitapla çocukların hizmetine sunulması planlanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183