Öne Çıkanlar CHP Adalar Belediye Başkan Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran jüri park

Bu haber kez okundu.

Geleceğin sanatçıları  Sultangazi’de hünerlerini sergiledi

Sultangazi Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezi’nde eğitim alan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin tuvallere yansıttığı eserler, Sultangazi Resim Sergisi’nde sanatseverlerle buluştu. Serginin açılışına; Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun ve AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu, Meclis üyeleri, öğrencilerin aileleri ve çok sayıda sanatsever katıldı. 

PANDEMİ BİLİM VE SANATA ENGEL OLAMADI

Pandemiye karşı alınan tedbirler kapsamında, yüz yüze eğitime bir süredir ara verilmişti. Sultangazi Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezi de bu sebeple yüz yüze verdiği bilim ve sanat kurslarına ara vermek zorunda kalmıştı. Fakat bilimin ve sanatın engel tanımayacağı bilinciyle hareket eden merkez, eğitimlerini internet ortamına taşıyarak devam ettirdi. Böylece genç öğrenciler, evde geçirdikleri zamanı bilim ve sanatla değerlendirerek kişisel gelişim açısından verimli saatlere dönüştürme fırsatını yakaladılar. Merkezin düzenlediği online bilim ve sanat atölyelerine katılan öğrencilere ders materyalleri ücretsiz olarak verildi. Online atölyelerde eğitim alan tüm öğrenciler, merkezden ücretsiz olarak aldıkları boya seti, fırça seti, tuvaller, resim kâğıtları gibi materyallerle bilim ve sanat çalışmalarını gerçekleştirdi. Öğrencilere desteğini ders materyalleriyle sınırlamayan merkez, pandemi boyunca öğrencilere psiko-sosyal destek sağlayarak onların yanında oldu. Sultangazi Resim Sergisi, merkezin pandemi döneminde düzenlediği online sanat atölyelerine katılan öğrencilerin 5 aylık çalışmasının sonucunda hayat buldu.

SULTANGAZİ’NİN GÜZELLİĞİ TUVALLERE YANSIDI

Sultangazi Resim Sergisi’nde; karakalem, akrilik tuval, yağlı boya tuval gibi farklı kategorilerde 49 eser yer alıyor. Sergi, Sultangazi’nin birbirinden güzel mekânlarından hareketle “Sultangazi Resim Sergisi” adını taşıyor. Sergide; Mağlova Su Kemeri, Güzelce Su Kemeri, Saat Kulesi, Kitap Kafe gibi, Sultangazi’yi adeta sultan bir şehir haline getiren mekânların resimlerine ağırlıklı olarak yer verildi. Serbest konulu çalışmaların da bulunduğu sergide, pandemi dolayısıyla gerçekleştirilemeyen 23 Nisan Resim Sergisi’nden eserler de yer aldı.

GELECEĞİN SANATÇILARI SULTANGAZİ’DE YETİŞİYOR

Serginin açılışını gerçekleştiren Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, “Bugün burada Sultangazi Bilim Merkezimizdeki ilkokul,ortaokul ve lise  çağındaki 32 güzel çocuğumuzun eserlerini görüyoruz. Çocuklarımız bilim merkezimizde kısa sürede bir eğitim aldılar, eğitimleri sonucunda 49 resim çalışmasını ortaya koydular. Esasında bu çocuklar gönüllerini ortaya koydu, sanata karşı olan duygularını ifade etti. Biz de gençlerin kültür, sanat ve sporla buluşmalarını önemsiyoruz. Ben bütün yavrularımıza bu güzel eserleri ortaya çıkardıkları için canı gönülden teşekkür ediyorum. Eğitmenlerimiz de çok emek verdi ve onlara teşekkür ediyorum. Geleceğin sanatçılarını ortaya çıkarmak adına önemli bir adım attılar.” dedi.KENT YASAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183