Öne Çıkanlar gelecek temsil başakşehir şamlar tabiat parkı Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Bu haber kez okundu.

Esenyurtlulara Kosgeb Destegiyle İş İmkanı

 Esenyurt Belediyesi’nin KOSGEB işbirliğiyle başlattığı Girişimcilik Eğitimi protokolünün ikinci programı 7-15 Aralık tarihleri arasında yapıldı. Esenyurt Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde yapılan eğitim programının ilk ayağını, mülakat oluşturdu. Mülakata katılan vatandaşlar arasından 20 kişi girişimcilik eğitimini almaya hak kazandı. Vatandaşlara kolaylık sağlamak amacıyla başlatılan uygulamada dersler Cumartesi ve Pazar günleri gruplar halinde yapıldı. 7-8- ve 14-15 Aralık tarihlerinde gerçekleşen ve toplam 32 saat süren eğitimlerde, kursiyerler KOSGEB kredisini alabilmek için proje hazırlamanın inceliklerini öğrendi. İlçedeki vatandaşlar için ücretsiz olarak verilen eğitimlere katılan kursiyerlerin belgeleri, kurs bitiminde e-devlet hesaplarına işlendi. Yetkililer, Esenyurtluların yoğun ilgi gösterdiği bu uygulamanın KOSGEB tarafından internet ortamında devam ettirileceğini bildirdiler.

KURSİYERLERE KREDİ İMKANI SAĞLANIYOR

Eğitime katılan vatandaşlar, girişimcilik belgelerini alarak hazırladıkları iş planlarıyla KOSGEB’e kredi için başvuru yapabiliyorlar. Onaylanan projelerin sahipleri KOSGEB girişimcilik desteği alarak kendi işini kurma imkanı buluyor. Açılan bu yeni işyerleri bir yandan ülke ekonomisine katkıda bulunurken, diğer yandan da işe alımlarla istihdamı artırıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183