Öne Çıkanlar gelecek temsil başakşehir şamlar tabiat parkı Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Bu haber kez okundu.

ESBİM vatandaşlara iş vermeye devam ediyor

Türkiye’nin kanayan yarası işsizliğe çözüm bulmak amacıyla iş arayan ve işverenlerle görüşmeler yapan ESBİM, Esenyurt’ta faaliyet gösteren sektörün öncü tekstil firmalarından birinin talebi üzerine işe alım mülakatı gerçekleştirdi. Sabahın erken saatlerinde başlayan mülakatlarda yaşanabilecek herhangi bir sağlık sorununa karşı sağlık çalışanları alanda hazır bulundu. Koronavirüs önlemleri kapsamında, ayrı gruplar halinde yapılan mülakatlarda, vatandaşlar salona ateşleri ölçülerek ve HES kodlarına bakılarak alındı. Esenyurt Belediyesi Nene Hatun Kültür Merkezi’nde yapılan mülakatlara katılan adaylar içerisinden belirlenen şartları taşıyan 104 kişi işe yerleştirildi.

“İŞSİZLİĞE ÇARE ÜRETMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Esenyurt’un Türkiye’de en kalabalık ilçe olduğunu hatırlatan Yerel Hizmetler Müdürü Orhan Ayyıldız, ilçede istihdam yaratmak için firmalar ile görüşme sağladıklarını ifade etti. Ayyıldız, “İşi olmayanlara iş bulma noktasında bir arayış içerisindeyiz. İşveren ile işçiyi buluşturarak işsizliğe çare üretmeye çalışıyoruz. İşsizlik, ülkemizin kanayan yarası. Bunun için sanayileri ziyaret ediyoruz. İş insanlarıyla, sektöründe öncü olan firmalarla görüşüyoruz ve vatandaşlarımızı doğru bir şekilde yönlendirerek iş sahibi olmasını sağlıyoruz” dedi.

Mülakatların pandemi şartlarına uygun bir şekilde aralıksız olarak devam ettiğini söyleyen ESBİM Sorumlusu Murat Boduroğlu ise “HES kodları kontrol ederek içeriye alıyoruz. Kişiye özel dezenfekte, kalem ve su veriyoruz. Her gün yaklaşık 12 firmanın mülakatını gerçekleştirerek vatandaşlarımıza istihdam sağlıyoruz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183