Öne Çıkanlar dış cephe boyamaları yan fülüt bulut ezgi halay

Bu haber kez okundu.

EN BÜYÜK KORKUM ALLAH’SIZ BİR DÜNYA!

Nur Haktan’ın sunumuyla ekranlara gelen ‘Esenler’de Ramazan’ programının konuğu Prof. Dr. Mim Kemal Öke oldu. Programda Hz. Mevlana ve Allah aşkını anlatan Öke, ehli beyti severek ve sünnetullahı yerine getirerek Allah’a ulaşılabileceğini dile getirdi. İnsanların kalbindeki Allah’ın silinmeye başlamasıyla asıl tehlikenin başladığını belirten Öke, günümüzde Peygamber Efendimizi sevmeyen ve kalbi mühürlenmiş bir kitlenin var olduğunu söyledi.

ALLAH İÇİN SEVELİM

Allah için sevmenin çok önemli olduğunu belirten Öke, “Burada ölçüyü Allah koymalıdır. Bunun için de Peygamberimize ve ehlibeyte muhabbet beslememiz gerekmektedir.  Sufiler, nursuz aşkı, edepsizlik olarak görür. Nursuz aşk olmaz. Hz. Mevlana, tüm masivadan vazgeçerek gönlümüze Allah aşkını koymamız gerektiğini söyler. Yani Allah’tan uzaklaştıracak her şeyden uzak durmamız gerektiğinden bahseder” ifadelerini kullandı.

İNSAN İNSANIN DOSTUDUR

Hz. Mevlana’nın bütün eserlerinde oruç üzerinde hayli durduğunu belirten Öke, “Hz. Mevlana, ‘Ey gönül, oruçlu iken Allah’a misafirsin. Sana gökyüzü sofrası yakışır. Sen bu mübarek ayda cehennemin kapısını kapat. Böylece sen cennetten binlerce kapı açarsın…” sözlerini anımsatarak orucun önemine dikkat çekti. Öke sözlerine şöyle devam etti: “Ne yediğimiz helal, nasıl yediğimiz miracımız olmalıdır. Su içtiğimiz zaman bile onun nimet olduğunu düşünmeliyiz. İnsan hem kendi miracına varmalı hem de başkalarının miracına vesile olmalıdır.”

En büyük nimetin insan olduğunu da sözlerine ekleyen Öke, şunları kaydetti:

“İnsan insanın kurdu değil dostudur demeliyiz. Artık insanın bir nimet olarak ortaya çıkması gerekiyor. Çünkü en büyük nimet insandır.”

Programda Enes Yıldırım ise seslendirdiği ilahilerle izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183