Öne Çıkanlar kağıthane spor merkezi Esnaf Odası YGS Petrol küçükçekmece belediyesi

Bu haber kez okundu.

Dezavatanjlı izcilerden organik ürünler

Büyükçekmece Belediyesi bünyesinde bulunan Gökkuşağı Dezavantajlılar İzcilik Kulübü ve Eğitim Merkezi’nde faaliyet gösteren hobi bahçeleri sayesinde kendi sebze ve meyvelerini yetiştiren dezavatanjlı izciler aynı zamanda da toprakla uğraşarak terapi oluyor. Bunun yanı sıra kulüp üyesi izciler ürettikleri sebze ve meyveler sayesinde aile bütçelerine de katkı sağlıyorlar. Daha önce spor, el sanatları, müzik gibi bir çok alanda başarılı çalışmalara imza atan dezavantajlı izciler mevsimlik sebze ve meyve üretimiyle de vatandaştan büyük ilgi görüyor. Kendi elleriyle diktikleri meyve ve sebzelerin hasadını yine kendileri yapan izcilerin ürettikleri organik ürünleri tüketen vatandaşlar her gün hobi bahçesini ziyaret ederek sebze ve meyvelerini buradan temin ediyor. İzciler meyve ve sebzenin yanı sıra tavuk, ördek ve kaz gibi kümes hayvanları da besliyor.

“Evimize katkı sağlıyoruz”

İzci Lideri Özlem Korkmaz, Toprakla uğraşmanın ve bir şeyler üretmenin kendilerini çok mutlu ettiğini dile getiriken, “Arkadaşlarımla birlikte izcilik yapıyoruz. Hem de böyle tarla, bahçe yapıyoruz. Bu pandemi döneminde bizim için gerçekten burası çok iyi oldu. Hem burada gelip bahçemizi yapıyoruz hem de evimize katkı sağlıyoruz. Arta kalan malzemelerimizi de burada satıp evimize katkı sağlayabiliyoruz. Toprağı ilk önce kazıyoruz, gübreliyoruz. Her gün geliyoruz belirli günlerde ise suluyoruz. Türkiye’de bir ilkiz hem izcilik olarak hem tarım olarak.” ifadelerini kullandı. KENT YAŞAM

                                                                                                                                                            

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183