Öne Çıkanlar Don Ve Buzlanma İNSANI İMAMOĞLU: KÜÇÜKÇEKMECE METRO HATLARININ MERKEZİNDE OLACAK Sultangazi Belediye Başkanı Dursun Liseli Gençlerin Mezuniyet Mutluluğuna Ortak Oluyor Yalçın Akdoğan

Bu haber kez okundu.

Beyaz Baston Haftası'nda Farkındalık Oluşturdular

Iğdır’a Melekli Şehit Er Aytekin Arslan ilkokulu 4-A sınıfı öğrencileri Melekli beldesi belediye önünde düzenledikleri etkinlikte, öğrenciler ve vatandaşlar ellerine aldıkları bastonlarla gözleri kapalı yürümeye çalıştılar.



"Farkındalık oluşturmaya çalıştık"

Belediye Başkanı Eray Coşar’da etkinliğe katılarak öğrencilere destek verdi.Coşar, engelilleri gerçekten analam adına yapılan etkinlik çok anlamlı Özkan Hocamı tebrik ediyorum çocuklarımızı daha duyarlı yetiştirmek için elinden gelen her şeyi yapıyor.Bizdeelimizden gelen bir şey varsa yapacağız.Engelleri hepbirlikte aşacağız.dedi.

Öğrenciler ve vatandaşlarda "Engelli olmak zor Görme engelli arkadaşlarımızın neler hissettiğini bizde hissetmek, onlar gibi yaşamak için onların yaptığı gibi bastonla yürüyerek farkındalık oluşturmaya çalıştık. Bizler her zaman onlara destek vermeye gayret edeceğiz.

Amacımız görme engellilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekmek. Sarı çizgilerin görme engellilerin hayatında ki önemini vurgulamak amaçlı bu etkinliği gerçekleştirdik. ’dediler.

Sınıf öğretmeni Özkan Oğan,’da 7-14 ocak beyaz baston görme engelliler haftasında "Bandını bağla beni sende anla" adlı projemiz ile farkındalık yapmaya çalıştık.okul sadece öğretimin olmadığı çocuklara bu yaşta eğitiminde verilmesi gerektiğini aynı zamanda eğitimin her yerde olduğunu öğretmeyi amaçladık. bandını bağla beni sende anla farkındalığı ile çocuklar bu haftanın önemini anlamalarını ve görme engelli insanların ne gibi zorluklar yaşadığı ile ilgili empati kurmalarını sağlamaktı.Aynı zamanda herkesinde bir engelli adayı olduğunu da buradan belirtmek istiyoruz.öğrencilerimle göz bantlarımızı takarak ellerimizde beyaz bastonlarımız ile farkındalık yaratmaya çalıştık. aynı zamanda etrafta gördüğümüz vatandaşlara da göz bandı takıp beyaz baston verdik onlarında bu hafta hakkında bilgi sahibi olmalarını sağladık.önümüzdeki günlerde öğrencilerim ile buna benzer çalışmalarımız devam edecektir.’dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183